Nepriklausomam šilumos gamintojui UAB „Intergates“ nustatyta bazinė šilumos gamybos kaina

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) nepriklausomam šilumos gamintojui UAB „Intergates“ nustatė bazinę – 2,62 ct/kWh (be PVM) – šilumos gamybos kainą 3 metų laikotarpiui. Bendrovei yra privaloma reguliuojama šilumos gamybos kainodara, nes kogeneracinėje jėgainėje kartu su šiluma gaminama ir valstybės remiama elektros energija.

VKEKK, nustatydama bazinę šilumos gamybos kainą, bendrovės apskaičiuotą metinę sąnaudų sumą būtinajam šilumos kiekiui pagaminti sumažino nuo 161 278,3 Eur iki 155 701,8  Eur, t. y. 3,5 proc. (sumažintos elektros energijos ir investicijų grąžos sąnaudos).

UAB „Intergates“ nepriklausomą šilumos (ir elektros energijos) gamybą vykdo nuo 2013 m. – bendrovė eksploatuoja 0,80 MW galios kogeneracinę jėgainę Vievyje, kurioje šilumos įrenginių instaliuota galia yra 0,80 MW, elektrinės galia – 0,78 MW.

UAB „Intergates“ gaminamą šilumą parduoda UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ – šiluma tiekiama į Vievio ir Elektrėnų miestų centralizuotas šilumos tiekimo sistemas, metinis šilumos kiekis sudaro apie 5,95 GWh, o pagaminta elektros energijos superkama už valstybės subsidijuojamą tarifą ir tiekiama į visuomeninį tinklą.

Parašykite komentarą