Diegiamos technologinės ekoinovacijos optimizuos įmonėje vykdomus procesus

Vis daugiau gamybinių įmonių, suprasdamos savo atsakomybę, stengiasi technologinius procesus tobulinti, kad jie taptų ekologiškesni, neteršiantys aplinkos. Procesai keičiami ir dėl naudos pačioms įmonėms, dažnai patobulinti procesai taupo naudojamą energiją, medžiagas.
UAB „Stigma“ pagrindinė veikla yra plastmasinių ir guminių gaminių liejimas įpurškimo būdu bei naudojant suspaustas azoto dujas. Taip pat teikiamos surinkimo, pakavimo bei transporto paslaugos. Plastmasės gaminių liejimo srityje yra naudojama daug įvairių plastmasės žaliavų.
Įmonė prieš kelis metus nusprendė įgyvendinti projektą – „Neigiamos UAB „Stigma“ ūkinės veiklos poveikio aplinkai mažinimas įdiegiant technologines ekoinovacijas“. Į projektą investuojama 273 tūkst. Eur iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.
Projekto tikslas – optimizuoti įmonėje vykdomus procesus, įdiegiant technologines ekoinovacijas antrinių žaliavų naudojimui ir elektros energijos ir tepalų mažinimui, visuose gamybos procesuose. Taip pat procesus optimizuoti siekiant prisidėti prie neigiamos klimato kaitos ir šiltnamio efekto pasekmių sumažinimo.
Projekto metu visa numatoma įsigyti technologinė įranga pagrįsta naujausiais technologiniais sprendimais ir itin pažangiomis įrengimų charakteristikomis: automatizuotas kompiuterinis valdymas, įdiegta automatinė kokybės valdymo sistema, uždaras technologinis procesas. Be to, kaip paaiškina įmonė, planuojamas projekto rezultatas – įdiegtos technologinės ekoinovacijos bei įsigyti aštuoni inovatyvūs įrengimai leis taupiai naudoti medžiagas gamybai, lems procesų ir produktų ekologiškumą, antrinių žaliavų panaudojimą, gamtinių išteklių ir žaliavų tausojimą, procesų optimizavimą bei gamybos procesų spartą.

Parašykite komentarą