Jaunimo ir sporto reikalų komisija domėjosi Valstybės investicijų programa sporto objektams

Birželio 21 d. Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdyje buvo svarstoma 2018 m. Valstybės investicijų programa sporto objektams.

Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės atstovų teigimu, departamentas, formuodamas 2017 m. Valstybės investicijų programą, atsižvelgė į Ministro Pirmininko potvarkiu sudarytos darbo grupės siūlymą koncentruoti valstybės biudžeto lėšas, numatydamas užbaigti vieną Sporto bazių plėtros ir modernizavimo investicijų projektą ir septynis Savivaldybių sporto bazių plėtros ir modernizavimo investicijų projektus. Šiems aštuoniems projektams užbaigti bus panaudota 6 108 tūkst. eurų. Atkreiptinas dėmesys, kad 2018 metų Valstybės investicijų programos lėšos departamentui gali būti sumažintos 6 108 tūkst. eurų suma.

2017 m. planuojama užbaigti stadiono „Vingis“ Vilniuje modernizavimo II etapą, Kelmės sporto centro salės statybą, sveikatingumo, rekreacijos ir sporto komplekso ir baseino Rokiškyje statybą, Radviliškio miesto sporto komplekso ir baseino statybą, irklavimo bazės Visagino ežero pakrantėje įrengimą, Telšių sporto ir rekreacijos centro rekonstravimą, Anykščių plaukimo baseino pastato rekonstravimą ir Šiaulių sporto gimnazijos universalios sporto salės statybą ir aikštynų modernizavimą.

Išlaikius Valstybės investicijų 2018–2020 m. programoje 2017 metų finansavimo lygį ir neįtraukus naujų investicijų projektų, departamentas su turimu finansavimu 2018 metais užbaigtų įgyvendinti aštuonis investicijų projektus ir dar šešis 2019 metais bei sutaupytų 7 999 tūkst. eurų 2018 metais ir 15 010 tūkst. eurų 2019 metais.

Išklausęs departamento atstovų pranešimo, komisijos narys Vytautas Kamblevičius nuogąstavo, kad daug naujų sporto objektų yra statomi arti vienas kito, pavyzdžiui Kretingoje, kai netoliese Palangoje irgi yra statomas naujas sporto kompleksas arba Prienuose, kai už kelių kilometrų Birštone jau yra sporto kompleksas.

Vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas pažymėjo, kad ši Vyriausybė jau padarė konkrečių žingsnių, kad tokia situacija, kai investuojama į naujus sporto objektus arti vienas kito, būtų keičiama. Anot jo, „investavimo kriterijų dar ir dabar nėra. Kartu su departamentu artimiausiu metu rengsime kriterijus, kaip turėtų būti investuojama į sporto objektus.“

Komisijos nariai bendru sutarimu nusprendė kreiptis į Vyriausybę, siūlant nemažinti Valstybės investicijų 2018–2020 metų programos lėšų, skiriamų Kūno kultūros ir sporto departamentui sporto objektams finansuoti ir užtikrinti programoje numatytų investicijų projektų finansavimą bei pradėtų ir vykdomų projektų užbaigimą.

Parašykite komentarą