Seimo Primininko pavaduotojos I. Šiaulienės pranešimas: „Lietuva įvardijama pagrindine Kazachstano partnere Baltijos regione“

2017 m. birželio 23 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Šiaulienė viešėdama Kazachstane dalyvavo šalies parlamento (Mažiliso) rengiamoje konferencijoje bei pasveikino jos dalyvius. Šiandien Seimo delegacija dalyvauja Kazachstano sostinėje Astanoje vykstančioje parodoje „EXPO 2017“, kur minima Lietuvos diena.

„Kazachstanas yra viena iš Lietuvos ekonominės diplomatijos prioritetinių krypčių, o Lietuva įvardijama kaip pagrindinė Kazachstano partnerė Baltijos jūros regione. Esu tikra, kad ateityje abipusiai naudingi mūsų šalių ryšiai stiprės“, – sveikindama Kazachstano parlamente surengtos konferencijos dalyvius sakė Seimo Pirmininko pavaduotoja I. Šiaulienė. Ji priminė, kad tarp Lietuvos ir Kazachstano yra sudaryta daugiau kaip 20 tarptautinių sutarčių susisiekimo, investicijų skatinimo, krovinių tarptautinio vežimo, gynybos, turizmo, energetikos ir kitose srityse.

Seimo Pirmininko pavaduotoja pasidžiaugė, kad visai neseniai Lietuva ir Kazachstanas paminėjo valstybių diplomatinių santykių užmezgimo dvidešimt penktąsias metines, o Lietuvos Respublikos Seime  sudaryta gausi tarpparlamentinių ryšių su Kazachstanu grupė. 

Penktadienį Seimo Primininko pavaduotoja Irena Šiaulienė su parlamentine delegacija lankosi Kazachstano sostinėje Astanoje vykstančioje parodoje „EXPO 2017“, kur minima Lietuvos diena. „Expo 2017“ tema – „Ateities energija“. Tarp daugiau nei šimto pasaulio valstybių ir 20 tarptautinių organizacijų originaliai prisistato ir Lietuva. Tikimasi, kad per tris mėnesius paroda Astanoje sulauks 5 milijonų lankytojų.

 

Parašykite komentarą