„Ieškomas inovatorius!“ – pateik idėją ir kurk startuolį

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia dalyvauti naujame konkurse „Ieškomas inovatorius!“, kurį laimėję perspektyviausieji įsteigs naujas technologines įmones ir gaus projekto „InoSpurtas“ paslaugas.

 „Vasarą MITA pasitinka su nauju konkursu ir kviečia visus inovato­rius, studentus, naujų technologijų mėgėjus, kurie turi įdomių idėjų, tačiau nedrįsta įgyvendinti savo svajonių, beatostogaujant pajūryje, apmąstyti ir laisva forma pateikti įdomią verslo idėją. Atrinksime perspektyviausias idė­jas ir suteiksime galimybę realizuoti svajonę – įkurti savo verslą“, – sako Kęstutis Šetkus, MITA direktorius.

Konkursas orientuojasi į tris tikslines grupes: jaunus žmones su inovatyviomis idėjomis bei pradedančius ar pažengusius startuolius, mokslininkus, siekiančius komerci­alizuoti išradimus ir inovacijas, bei smulkųjį ar vidutinį verslą, kuriam būtų aktualu plėtoti technologijas.

 „Šis konkursas yra tęstinis, todėl kasmet dešimčiai įmonių bus sutei­kiamos inkubavimo paslaugos Lie­tuvoje, o atrinkti 3 perspektyviausi startuoliai važiuos semtis patirties į geriausius užsienio akceleratorius. Paraiškų skaičius neribotas, galima pateikti tiek, kiek turite ino­vatyvių ir įgyvendinamų idėjų“, – informuoja p. Šetkus.

 Idėja gali būti nauja arba jau egzis­tuojanti, tačiau su patobulinta, tarkim, naujai įdiegta ar diegiama technolo­gija. Idėjas konkursui reikia pateikti MITA svetainėje iki rugpjūčio 7 d.

 100 dienų inkubacinis laikotarpis

 Perspektyvioms idėjoms įgyven­dinti bus suteikiamos 100 dienų startuolių inkubavimo paslaugos trijuose Lietuvos miestuose: Vilniu­je (Šiaurės miestelio, Fizikos insti­tuto mokslo arba Visorių informa­cinių technologijų parkuose), Kaune (Kauno mokslo ir technologijų par­ke) ar Klaipėdoje (Klaipėdos mokslo ir technologijų parke). Startuoliams bus suteikiama infrastruktūra, rei­kalinga produktui kurti ir tobulinti.

 Projekto dalyviai gaus verslo men­torystės paslaugas – bus suteikta pagalba rašant verslo planą ir kita reikalinga nefinansinė parama. Pvz., MITA atstovai suteiks reikalingus pradedantiesiems verslininkams kontaktus, startuoliai galės daly­vauti MITA renginiuose, parodose ir pristatyti savo idėjas, produktus ar teikiamas paslaugas visuomenei. Šio projekto par­tneriai yra mokslo ir technologijų parkai, Lietuvos darbdavių, Lietuvos pramoninkų ir Lietuvos verslo kon­federacijos, kurios taip pat prisidės prie informacijos sklaidos apie iš­rinktus startuolius, jų idėjas, dalinsis patarimais apie verslo plėtojimą.

 3 inovatyviausieji – į Europos verslo akceleratorius

 Po 100 dienų inkubavimo laiko­tarpio komisija kasmet atrinks po 3 perspektyviausius startuolius, kurie toliau „augins verslo raumenis“ vers­lo akceleravimo parkuose Europoje.

 Tarkim, jei verslo idėja yra su­sijusi su medicina, tai startuolio komanda vyks į medicinos srityje besispecializuojančius užsienio ak­celeravimo parkus. Juose yra spe­ciali infrastruktūra, įranga, kuria galima atlikti tyrimus ir konkrečius darbus, o patarimų gauti iš savo sri­ties specialistų. Svarbiausia – dau­giau galimybių užmegzti ryšius su tarptautiniais partneriais ir poten­cialiais klientais.

Parašykite komentarą