Seimas priėmė Akcinių bendrovių įstatymo pataisas dėl akcijų suteikimo darbuotojams

Seimas, 89 parlamentarams vienbalsiai balsavus už, priėmė Akcinių bendrovių įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-417(2), sukurdamas teisines prielaidas bendrovėms suteikti akcijų bendrovės, patronuojančios ir (ar) dukterinės bendrovės darbuotojams, valdymo organo ar priežiūros organo nariams; taip pat nustatyti sąlygas, kada uždarosios akcinės bendrovės (UAB) gali siūlyti savo akcijas ir tai nebus laikoma viešu vertybinių popierių siūlymu, ir atsisakyti UAB akcininkų maksimalaus skaičiaus apribojimo. Taip pat sumažinti reikalavimai akcinių bendrovių įstatinio kapitalo minimaliam dydžiui, nustatant, kad akcinės bendrovės įstatinis kapitalas turi būti ne mažesnis kaip 25 tūkstančiai eurų (šiuo metu galiojančiame įstatyme įtvirtinta 40 tūkstančių eurų).

Siekiant palengvinti verslo sąlygas Civiliniame kodekse (projektas Nr. XIIIP-418(2) atsisakyta notarinės sandorių formos uždarųjų akcinių bendrovių akcijų pirkimo pardavimo sutartims, kai uždarųjų akcininkų asmeninės vertybinių popierių sąskaitos perduotos tvarkyti juridiniam asmeniui ar kai uždarosios akcinės bendrovės akcijos parduodamos sudarius valstybei ir savivaldybei nuosavybės teise priklausančių akcijų privatizavimo sandorį.

Priimtomis pataisomis taip pat užtikrinamas Juridinių asmenų dalyvių informacinei sistemai (JADIS) teikiamų duomenų apie UAB akcininkus teisėtumas ir išsamumas;  įtvirtintos teisinės prielaidos duomenis apie vienintelį UAB akcininką kaupti JADIS.

Įstatymas priimtas už balsavus 92 Seimo nariams, nė vienam nebuvus prieš ar susilaikius.

 

Parašykite komentarą