Premjeras S. Skvernelis sveikina Lietuvos gyventojus Valstybės dienos proga

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis Liepos 6-osios – Karaliaus Mindaugo Karūnavimo dienos – proga sveikina visus šalies žmones.

Pasak premjero, Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena yra didžios mūsų valstybės istorijos, kuri moko, įkvepia, sutelkia, ir kurią privalome žinoti, gerbti bei būti jos verti, simbolis.

„Dažnos Lietuvos istorijos datos nudažytos kraujo spalva. Mūsų tauta praėjo didžiulį išbandymų kelią ir išliko. Išliko stipri, vieninga, laisva. Švęsdami Valstybės dieną mes galime ir turime pagalvoti, kas kiekvienam iš mūsų yra Lietuva. Kažkam tai šeima, draugai, savo kiemas, gatvė, miestas. Man, tai šalis, kurioje turi būti gera gyventi visiems. Tai šalis, į kurią norėtųsi grįžti. Tai šalis, kurios vardas būtų tariamas su pasididžiavimu. Tai mūsų valstybė, su savo iššūkiais, kurių turime nebijoti, su savo džiaugsmais ir savo rūpesčiais“, – teigia premjeras.

Ministras Pirmininkas pažymi, kad per amžius Lietuva keitėsi, ji keičiasi ir dabar – tai darome kiekvienas iš mūsų. „Noriu nuoširdžiai palinkėti, kad visi pokyčiai būtų į gerą. Nebijokime jų. Taip mes savo rankomis kuriame geresnę Lietuvą mūsų vaikams. Taip ją savo rankomis mums sukūrė mūsų seneliai. Sveikinu su Valstybės diena, su Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena“, –  sveikinimo kalboje sako Vyriausybės vadovas.

Parašykite komentarą