„Kauno Grūdai“ – patrauklus kombinuotųjų pašarų ir premiksų tiekėjas į Skandinaviją

Daugiau nei 62 metų patirtis kombinuotųjų pašarų ir premiksų versle Lietuvoje leidžia AB „Kauno Grūdai“ sėkmingai plėstis ir užsienio rinkose, o šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas Skandinavijos rinkoms, kurios rodo suinteresuotumą didžiausios Baltijos šalyse kombinuotųjų pašarų ir premiksų gamyklos produkcija.  Per paskutinius dvejus metus į Suomiją iškeliavo premiksų už daugiau nei milijoną eurų.

Išskirtinis dėmesys Skandinavijos rinkoms

Galimybė klientui sukurti vitamininius mineralinius papildus išskirtinai pagal jo pageidaujamą, individualią receptūrą, taip pat Suomijoje esančių klientų jau patikrinta bendrovės produktų kokybė leidžia svarstyti apie plėtrą Skandinavijos šalyse apskritai. „Į Daniją, Norvegiją, Švediją šiuo metu yra eksportuojamos žaliavos, tačiau yra deramasi ir dėl pašarų priedų tiekimo.“ – sako AB „Kauno Grūdai“ generalinis direktorius Tautvydas Barštys. Jis taip pat tikisi, kad artimiausiu laiku į Skandinaviją iškeliavę vitamininiai mineraliniai papildai leis užsitikrinti eksporto kryptį ir bendrovė galės įsitvirtinti Skandinavijos šalyse.

Pranašumas – įmonių grupėje veikianti prekyba žaliavomis

AB „Kauno Grūdai“ savo verslų portfelyje turėdama Žaliavų prekybos verslą ir galimybę pirkti iš tiesioginių tiekėjų gali įsigyti žaliavas palankiausiomis kainomis tiek savo sąnaudoms, tiek prekybai. O tai užtikrina palankų galutinio produkto kokybės ir kainos santykį tiek Lietuvos, tiek užsienio pirkėjams.

„Skandinavijos rinkoje įsitvirtini nėra lengva – aukšti kokybiniai reikalavimai, sertifikatai. Smulkesniems pašarų bei premiksų gamintojams gali būti sunku išlaikyti ir kokybę ir klientams patrauklią kainą. O mūsų galimybės tai leidžia. Perkame iš tų pačių tiekėjų, kaip ir kiti didieji Europos gamintojai, tuo pačiu turime ir geografinį pranašumą – esame arčiau Skandinavijos, tad įsitikinę žaliavų bei gaminamų premiksų kokybe jie rodo norą bendradarbiauti“ – privalumus vardino T. Barštys.

Investicijos Lietuvoje – galimybė didinti asortimentą

Augantys pardavimai ir sėkminga kombinuotųjų pašarų ir premiksų verslo plėtra tiek vietinėje, tiek eksporto rinkose, paskatino šiais metais investicijas skirti kombinuotųjų pašarų ir premiksų cechui Lietuvoje. Liepos mėnesio antroje pusėje AB „Kauno Grūdai“ planuoja pradėti eksploatuoti naują 1200 t talpos betarinės gatavos produkcijos sandėlį 24 skirtingoms atskiroms produkcijos rūšims. Tai reiškia, kad „Kauno Grūdai“ galės gaminti didesnį asortimentą skirtingų produktų vienu metu.

Sėkminga plėtra Baltijos šalyse ir eksporto pajamų augimas

Kombinuotųjų pašarų ir premiksų verslo eksporto pardavimo pajamos po pirmojo pusmečio pasiekė beveik 70 proc. praėjusių metų pajamų – 2016 m. jos siekė 3,2 mln. Eur., o 2017 pirmojo pusmečio rezultatai siekia 2,5 mln. Eur. To priežastis – kryptingai veikiančios dukterinės kompanijos „KG Latvija“ bei „KG Eesti“, kurios leidžia sėkmingai augti ir eksporto rinkose, geriau pažinti klientus bei operatyviau juos pasiekti.

„Tiek Latvijos, tiek Estijos dukterinėse įmonėse dirba vietinių žmonių komandos, kad būtumėme dar arčiau kliento. Prieš įkuriant dukterines kompanijas Baltijos šalyse buvo atlikta analizė, kad įsitikintumėme, jog galėsime ten veikti sėkmingai. Todėl šiandien matydami pardavimus ir potencialą Skandinavijos rinkoje, galime pasvarstyti ir apie tolimesnę plėtrą būtent tose šalyse.“ – teigia įmonės generalinis direktorius T. Barštys.

Dukterinių kompanijų Baltijos šalyse įstigimas bei turimos gamybinės bazės Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje bei Baltarusijoje produkcija šiandien leidžia aprūpinti ne tik Baltijos šalių, bet ir  Vidurio Europos, Vidurio Azijos, Rusijos bei Baltarusijos regiono ūkininkus.

Parašykite komentarą