Lietuvą garsins dar viena profesionalių menininkų laida

Ketvirtadienis, liepos 13 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė M. K. Čiurlionio menų mokyklos abiturientams įteikė brandos atestatus. Šiemet mokyklą baigė 69 dailės, muzikos ir baleto skyrių dvyliktokai ir 6 profesinės baleto artisto programos moksleiviai.

Pasak šalies vadovės, mokykla, suburianti menui gabiausius vaikus iš visos šalies, yra išskirtinė, o jos indėlis į Lietuvos kultūrą – neįkainojamas. Mokyklos auklėtiniai sudaro apie pusę profesionalių šalies muzikos kolektyvų atlikėjų, didžioji dalis mokyklos auklėtinių dirba nacionalinio baleto trupėje.

M. K. Čiurlionio mokykla yra unikali ir tarp Europos menų mokyklų – vienintelė apima visų trijų meno sričių studijas. Labai anksti pasirinkę savo ateitį, itin gabūs menui vaikai dar mokyklos suole ima garsinti Lietuvos vardą nacionaliniuose bei tarptautiniuose konkursuose ir festivaliuose įvairiose pasaulio šalyse.

Šią mokyklą yra baigę dirigentai Mirga Gražinytė-Tyla, Gintaras Rinkevičius, operos solistė Nomeda Kazlaus, pianistė Mūza Rubackytė, baleto šokėjai Eglė Špokaitė, Neli Beliakaitė ir Nerijus Juška, dailininkas Stanislovas Kuzma ir daugybė kitų tiek šalyje, tiek visame pasaulyje žinomų menininkų.

Teikdama brandos atestatus šalies vadovė pažymėjo, kad abiturientų pasirinktas kelias – nelengvas, reikalaujantis begalinio darbo ir tobulėjimo, tačiau kupinas žiūrovų ir klausytojų pripažinimo bei dėkingumo. Prezidentė palinkėjo kiekvienam absolventui surasti savo vietą meno pasaulyje ir visada siekti kūrybinių aukštumų.

Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje mokosi 851 mokinys iš visos Lietuvos. Mokykloje veikia 3 skyriai – baleto, muzikos ir meno, dirba 246 pedagogai ir 33 koncertmeisteriai. Mokyklos auklėtiniai įgyja ne tik specializuotą meninį, bet ir vidurinį išsilavinimą. Šiemet mokykla išleido 71-ąją abiturientų laidą.

Parašykite komentarą