TS-LKD frakcijos pranešimas: „Ar kultūros ministerija tampa „valstiečių“ viešųjų ryšių agentūra?“

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai prof. Vytautas Juozapaitis ir Mykolas Majauskas kreipėsi į kultūros ministrę Liana Ruokytę-Jonsson, prašydami paaiškinti visuomenei jos asmeninio politinio pasitikėjimo patarėjo Lino Kontrimo elgesį, galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą ir galimybę toliau eiti pareigas.

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, jog vienoje viešųjų ryšių agentūroje, įkurtoje kultūros ministrės patarėjo Lino Kontrimo ir vadovaujamoje jo sutuoktinės, susitikus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkui Ramūnui Karbauskui su agentūros vadovybe ir kitais asmenimis, L. Kontrimas fiziškai užtvėrė žurnalistams kelią ir neleido vykdyti visuomenės informavimo pareigos. Šio susitikimo turinys iki šiol slepiamas nuo visuomenės, o žurnalistai buvo išvaryti iš patalpų, kuriose įvyko minėtas susitikimas.

„Net Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė konstatavo, jog toks elgesys visiškai nederamas kultūros ministrės patarėjui. Aš su tuo visiškai sutinku. Pagrįstai kyla klausimas, kam dirba ministrės patarėjas L. Kontrimas: valstybei, politinei partijai, ar tenkina tik savo ir savo šeimos privačius interesus? Netoleruotina, kad būdamas viešu asmeniu, valstybės tarnautoju, L. Kontrimas sąmoningai trukdė žurnalistams sužinoti visuomenei svarbią informaciją. Tačiau didžiausia nerimą kelia netgi ne pats netinkamas politiko elgesys, o jo galimų tarnybinių pareigų panaudojimas asmeniniams tikslams“, – teigė V. Juozapaitis.

Seimo narys M. Majauskas teigė, jog toks kultūros ministrės patarėjo elgesys diskredituoja ir pačią ministrę, kurią L. Kontrimas atstovauja. „Galimas interesų konfliktas meta šešėlį visai Kultūros ministerijai. Todėl ministrė ir jos patarėjas turi kuo greičiau atsakyti į visus iškeltus klausimus ir taip išsklaidyti abejones“, – sakė M. Majauskas.

 

Parašykite komentarą