Atsinaujinusi Vyriausybės kanceliarija pradeda darbą: siekiama lyderystės ir efektyvumo

Šiandien darbą pradeda naujos struktūros Vyriausybės kanceliarija, kurios vienas iš pagrindinių tikslų – daugiau dėmesio skirti priimamų sprendimų kokybei ir sklandesniam teisės aktų priėmimui. Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė teigia, kad pertvarka leis sustiprinti institucijos strategines kompetencijas ir lyderystę įgyvendinant Vyriausybės programos prioritetinius darbus. 

„Pokyčiais siekiame, kad Vyriausybės kanceliarija taptų pažangi, inovatyvi, veiksminga, aukščiausius veiklos standartus atitinkanti ir geriausių rezultatų pasiekti galinti valstybės įstaiga. Atsinaujinusi komanda daugiau dėmesio skirs analizei bei kokybiškam ir efektyviam darbų įgyvendinimui. Tikiuosi, kad mūsų organizacija ne tik taps pavyzdžiu kitoms viešojo sektoriaus institucijoms, bet taip pat galės lyderiauti įgyvendinant viešojo sektoriaus reformas“, – sako M. Dargužaitė.

Vyriausybės kanceliarija imsis iniciatyvos užtikrinti kokybišką darbų planavimą, įgyvendinimą ir poveikio stebėseną. Pasak M. Dargužaitės, Vyriausybės kanceliarijos komanda padės ministerijoms įgyvendinti viešosios politikos pokyčius, ugdys pokyčių valdymo kompetencijas viešajame sektoriuje. 

Vyriausybės kanceliarijoje taip pat bus stiprinamas grėsmių valdymo ir krizių prevencijos koordinavimas, taip prisidedant prie piliečių saugumo bei viso regiono stabilumo. 

Siekiant pritraukti daugiau užsienio investicijų bei turistų, Vyriausybės kanceliarija imsis iniciatyvos formuojant vieningą Lietuvos įvaizdį užsienyje. 

Po pertvarkos įstaigoje etatų skaičius sumažėjo šeštadaliu t. y. nuo 210 iki 179. Struktūrinių pokyčių laikotarpiu Vyriausybės kanceliarijoje buvo vykdoma karjeros paslaugų ir pagalbos programa, skirta padėti darbuotojams įveikti naujus iššūkius ir karjeros pokyčius. Nemaža dalis įstaigą turėjusių palikti darbuotojų jau turi naujus darbo pasiūlymus.

Numatoma, kad įgyvendinus permainas institucijoje išaugs personalo, procesų ir sistemų veiksmingumas bei efektyvumas visuose padaliniuose. Nuosekliai sumažinus valdymo išlaidas bus sudarytos sąlygos išlaikyti ir pritraukti kompetentingą personalą, nustatant jiems konkurencingesnį darbo užmokestį. 

Planuojama, kad institucija ateityje per mėnesį sutaupys apie 50 tūkst. eurų darbo užmokesčio fondo lėšų (su darbdavio mokesčiais) ir daugiau nei 9 tūkst. eurų darbo vietų išlaikymui. Per metus tai sudarytų virš 600 tūkst. eurų darbo užmokesčio bei apie 100 tūkst. eurų darbo vietų išlaikymui. 

Pertvarka Vyriausybės kanceliarijoje atskleidė naujų kompetencijų poreikį: projektų valdymo, analitinio strateginio mąstymo, strateginės komunikacijos, procesinio valdymo. Institucija stiprina savo komandą ir buria naujus talentus ambicingiems darbams. 

„Jeigu mėgstate iššūkius ir ieškote galimybių pritaikyti savo gebėjimus ir realizuoti idėjas prisidedant prie prasmingų veiklų ir projektų, keičiančių Lietuvą, nevengiate didelio darbo tempo, atsakomybės už rezultatus, junkitės prie mūsų“, – teigia M. Dargužaitė. Su naujomis pozicijomis Vyriausybės kanceliarijoje galite susipažinti įstaigos interneto svetainėje: http://lrvk.lrv.lt/lt/apie-vyriausybes-kanceliarija/karjeros-galimybes.

Primename, kad vykdyti pertvarką buvo nuspręsta po to, kai išanalizavus ir įvertinus Vyriausybės kanceliarijos veiklos procesus nustatyta, kad įstaigos veikla yra neefektyvi: funkcijos dažnu atveju persidengia, dubliuojasi, orientuojamasi į procesą, ne į rezultatą, organizacijoje trūksta novatoriškumo. 

Planuojama, jog ateityje, įgyvendinus Vyriausybės programoje numatytas nuostatas dėl valstybės institucijų ir įstaigų funkcijų centralizavimo, Vyriausybės kanceliarijoje pareigybių skaičius turėtų sumažėti dar labiau.

Parašykite komentarą