Į išsvajotą kelionę už skolintus pinigus

SEB banko atliktas tyrimas parodė, kad 27 proc. Lietuvos gyventojų skolinasi pinigų stambesniems pirkiniams įsigyti. 15 proc. besiskolinančiųjų naudojasi greitųjų kreditų bendrovių paslaugomis. Lietuvos banko duomenimis, lyginant su praėjusiais metais, išaugo didesnių nei 290 Eur paskolų skaičius. Pastaruoju metu lietuviai skolinasi ne tik stambiems pirkiniams įsigyti, bet ir atostogoms. Nedidelis kreditas gali tapti puikia išeitimi neturintiems santaupų, tačiau norintiems susiplanuoti kokybišką poilsį atostogų metu. Greitųjų kreditų pasirinkimą skolinantis nedideles sumas dažnai lemia nesudėtinga tokios paskolos suteikimo procedūra ir atsirandanti galimybė įsigyti norimą  kelionių paketą anksčiau, kuomet taikomos geriausios nuolaidos.

Skirtingi kreditoriai – skirtingos paskolų sąlygos

Greitųjų kreditų palyginimo platformos kreditus.eu atstovai pripažįsta, kad greitųjų kreditų rinka vertinama nevienareikšmiškai. Smulkiųjų paskolų bendrovės taikosi prie vartotojų poreikių ir siekia užtikrinti kuo sklandesnį ir efektyvesnį paslaugų suteikimą. Galutiniam vartotojui, suprantama, yra sudėtinga išsirinkti optimaliausią paslaugą tokioje pasiūlymų gausoje, todėl greitųjų kreditų palyginimo platformos tampa vis populiaresnės. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad paskolų palyginimo sistemos savo vartotojams akcentuoja, kad skolintis reikia atsakingai. „Atsakingas skolinimasis turi likti prioritetu bet kuriam apie paskolą galvojančiam šalies gyventojui, todėl renkantis paskolą galimybė greitai ir aiškiai gauti informaciją apie paskolų sąlygas yra vienas svarbiausiu aspketu“ – teigia paskolins.lt atsovai.

Kas ir kodėl skolinasi atostogoms?

Pabandykime paanalizuoti priežastis, lemiančias skolinimąsi atostogoms. Planuodami poilsį dažniausiai skolinasi 25-30 metų didmiesčių gyventojai. Tai jauna auditorija, kopianti karjeros laiptais, tačiau dar nespėjusi sukaupti pakankamai santaupų norimam atostogų paketui įsigyti. Ši gyventojų grupė suvokia, kad investuoti į kokybišką poilsį yra svarbu, nes tai didina produktyvumą ir efektyvumą darbe. Atostogos įprastai planuojamos gerokai anksčiau iki joms prasidedant. Specialistai pataria atostogoms pradėti ruoštis prieš 2 mėnesius, arba dar anksčiau, pačioje kelionių sezono pradžioje. Tuomet galima sutaupyti net iki 50 proc. kelionės kainos. Suprantama, kad pasitaiko ir itin patrauklių paskutinės minutės pasiūlymų, tačiau tai dažnai priklauso nuo sėkmės, todėl atostogoms nepasiruošus iš anksto ir neradus tinkamo paskutinės minutės pasiūlymo už išsvajotas atostogas galima stipriai permokėti.

Išankstinis planavimas gali būti viena iš priežasčių, lemiančių kredito pasirinkimą įsigyjant atostogas. Ne visuomet pavyksta sukaupti norimą sumą anksčiau, o galimybės sutaupyti perkant kelionę nesinori praleisti. Todėl įsigyti kelionių paketui imama paskola, kuri po to dengiama iš lėšų, skirtų taupyti. Jeigu toks sprendimas logiškas ir apskaičiuotas, tai leidžia sutaupyti ir užsitikrinti kokybišką poilsį. Jauni asmenys, lyginant su vyresnio amžiaus šalies gyventojais, yra linkę lengviau  ir drąsiau skolintis bei paskolas naudoja kaip pagalbinį įrankį, padedantį subalansuoti metinius finansus. Šioje vietoje labai svarbu apskaičiuoti ir įvertinti kredito palūkanas ir galimybes paskolą atiduoti laiku. Todėl tinkamai suplanavus nedidelis finansų trūkumas neužveria kelio atostogoms.

Parašykite komentarą