LVŽS frakcijos pranešimas: „Susitikime frakcijos lyderiai aptars pasiruošimą Seimo rudens sesijai“

2017 m. liepos 19 d. pranešimas žiniasklaidai

  

Šiandien Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio iniciatyva Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos lyderiai 16 val. susitinka aptarti pasiruošimą artėjančiai Seimo rudens sesijai.

Šiuo metu ypač daug dėmesio skiriama Seimo rudens sesijos darbų programai, kurioje svarbiausias yra formuojamo valstybės biudžeto projekto klausimas. Seimo komitetų vadovams pavesta išsamiai įvertinti atitinkamų ministerijų ruošiamus teisės aktus ir dar vasarą pateikti savo išvadas bei siūlymus. Atskiro dėmesio sulauks socialiniai klausimai, kurie apima vaiko teisių apsaugos pertvarką, vaiko pinigus, paramą šeimoms, kompensaciją už šildymą bei kitus. Kita darbų programos dalis – planuojama mokestinė reforma, kuri orientuojama į socialinės atskirties mažinimą.

Rudens sesijoje taip pat planuojami su emigracijos stabdymu siejami teisės aktai. Šie klausimai yra kompleksiniai ir turi būti išsamiai aptarti ir parengti Vyriausybėje, todėl rudenį tai bus dar viena svarbi įstatymų projektų grupė Seimo darbų programoje. Joje didelę dalį sudarys ir kitų jau pradėtų reformų įgyvendinimui svarbūs teisės aktų pakeitimo projektai.

Susitikime nedalyvaus atostogaujantis premjeras Saulius Skvernelis, todėl bus tik pasidalinta nuomonėmis dėl viešoje erdvėje pasirodžiusių kai kurių koalicijos partnerių lyderių pareiškimų, šiuo klausimų jokių sprendimų neplanuojama.

Parašykite komentarą