Tomas Ignatavičius – eismo saugumo sprendimų bendrovės „Biseris“ vadovas

Tomas Ignatavičius tapo naujuoju eismo saugumo sprendimų UAB „Biseris“ generaliniu direktoriumi. Jis pakeitė trejus metus įmonei vadovavusį Paulių Arštikį, kuris iš pareigų pasitraukė tapęs Kauno technologijos universiteto vykdomuoju direktoriumi.    

Iki pradėdamas eiti generalinio direktoriaus pareigas T. Ignatavičius bendrovėje dirbo technikos direktoriumi. T. Ignatavičius turi didelę statybų ir infrastruktūros projektų valdymo patirtį. Iki prisijungdamas prie „Biserio“, jis ėjo vykdomojo valdybos nario pareigas Švedijos ir Norvegijos bendrovėse „Markuciai Sverige“ AB ir „Markuciai Norge“ AB. 

„Mano siekis – pakeisti įmonės verslo modelį, perkelti ir pritaikyti geriausią Skandinavijos kelių infrastruktūros įrengimo ir priežiūros patirtį, kad būtume inovatyvi ir efektyvi bendrovė. Pasaulis itin sparčiai kuria ir diegia eismo reguliavimo naujoves – ar tai būtų 3D pėsčiųjų perėjos, ar lazeriniai užtvarai prie šviesoforų, esu įsitikinęs, kad visa tai greitu metu turėtų atkeliauti ir į mūsų kelius, nes tai didina eismo saugumą ir saugo žmonių gyvybes“, – sako T. Ignatavičius.

Bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe, bendrovė „Biseris“ yra įrengusi „bičių korius“ ant itin judrių Vilniaus sankryžų – specialias geltonas linijas, padedančias išvengti užsikimšimo piko metu. Taip pat bendrovė įdiegė didesnio pralaidumo kelio žiedų schemas, kurios padeda mažinti spūstis judriausiuose sostinės Antakalnio ir Žirmūnų žieduose. Kartu su Kauno ir Alytaus savivaldybėmis „Biseris“ įrengė pirmąsias Lietuvoje išmaniąsias perėjas, kurios reaguoja į šilumą bei judesį ir pradeda mirksėti įspėjamaisiais žibintais, kai prie gatvės priartėja pėstieji.     

Ignatavičius yra įgijęs civilinės inžinerijos magistro laipsnį Kauno technologijos universitete. Karjerą pradėjo statybų, energetikos tinklų įrengimo, nekilnojamojo turto plėtros bendrovėse, tarp kurių – „YIT Kausta“, „SSPC Real Estate“, „Kalstas“.

Apie UAB „Biseris“ 

UAB „Biseris“ – viena didžiausių eismo saugumo sprendimų bendrovių Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Bendrovė teikia miestų, kelių, oro uostų infrastruktūros įrengimo ir priežiūros paslaugas, kuria kompleksinius jų modernizavimo sprendimus.

Bendrovė įkurta 1993 metais kaip pirmoji specializuota kelių ženklinimo įmonė Lietuvoje. Pasikeitus akcininkams, šiuo metu įmonė priklauso UAB „Provestum“ ir privataus kapitalo fondų valdymo bendrovei „Plaza venture partners“.  

2016 m. bendrovės apyvarta siekė 7,5 mln. eurų. Sezono metu „Biseryje“ dirba vidutiniškai 60 darbuotojų.

Parašykite komentarą