Šiaulių bankas indėlininkams siūlo netradicinį taupymo sprendimą su galimybe uždirbti daugiau

Šiaulių bankas  siūlo netradicinį taupymo sprendimą – jau trečią terminuotąjį indėlį su papildomomis palūkanomis, kurios susietos su aukso kainos pokyčiu. Šį kartą indėlininkai gali uždirbti net 9,8 proc. siekiančias palūkanas už visą indėlio terminą: nuo 1,8 proc. fiksuotųjų palūkanų ir net 8 proc. papildomų palūkanų.

„Šiaulių bankas siūlo jau trečią tokio pobūdžio terminuotąjį indėlį su papildomomos palūkanomis. Pirmi du platinimai parodė, kad klientus domina nestandartiniai taupymo būdai. Indėlis su papildomomis palūkanomis turi būdingus terminuotųjų indėlių privalumus: aiški indėlio trukmė, terminui pasibaigus išmokamos fiksuotosios metinės palūkanos. Tai saugi taupymo priemonė, kuriai galioja indėlių draudimas ir kartu yra galimybė uždirbti papildomas palūkanas susiklosčius palankiai situacijai finansų rinkose, nerizikuojant santaupų verte“, – pabrėžė Šiaulių banko administracijos vadovo pavaduotoja, Verslo plėtros tarnybos vadovė Daiva Šorienė.

Papildomos palūkanos susietos su aukso kainos indeksu, išreikštu eurais. Tiek akcijų, tiek obligacijų, tiek nekilnojamojo turto rinkos pastaruosius keletą metų generavo gana didelę grąžą, todėl vis atsargiau kalbama apie dabartinį šių rinkų potencialą dėl smarkiai išaugusių kainų ir didelio investuotojų turto šiose rinkose.

„Finansų rinkoje vyraujant neapibrėžtumui, siekdami apsaugoti sukauptą turtą, rinkos dalyviai pradeda ieškoti alternatyvių investicijų, viena kurių –  auksas. Auksas dažnai įvardijamas kaip geriausia apsauga nuo pinigų nuvertėjimo (šiuo metu pinigų kiekis rinkoje itin didelis, auga infliacijos lūkesčiai), tai taip pat galima apsauga, jei finansų rinkose kainos pradėtų kristi. Visos šios prielaidos leidžia tikėtis teigiamo aukso kainos pokyčio“, – teigė Šiaulių banko taupymo ir investavimo departamento direktorė Viktorija Juzkiv-Grigaitė.

8 proc. papildomos palūkanos indėlininkams bus mokamos, jei aukso kainos indekso vertė indėlio sutartyje nurodytą dieną bus išaugusi daugiau kaip 30 proc. Tuo atveju, jei aukso kainos indekso vertė bus išaugusi 10 proc., bet ne daugiau kaip 30 proc. (imtinai), indėlininkai gaus 4 proc. papildomų palūkanų. Kitu atveju indėlininkams bus išmokėta visa jų padėto indėlio suma ir fiksuotosios palūkanos už visą indėlio laikotarpį.

Pernai Šiaulių bankas išplatino dvi indėlių su papildomomis palūkanomis emisijas. Indėlių palūkanos buvo susietos su naftos sektoriaus bendrovių akcijomis ir maisto žaliavų kainų indeksais.

Indėlių rinkoje Šiaulių bankas užima ketvirtą poziciją tarp Lietuvoje veikiančių bankų.

Parašykite komentarą