Naujoje juostoje – nepatogūs Morgan Freeman klausimai

Morgan Freeman kartu su Revelations Entertainment ir National Geographic pristato juostą Mūsų istorija su Morganu Freemanu. Emmy nominuotos juostos Dievo istorija su Morganu Freemanu prodiuseriai naujame projekte nagrinėja tokias temas kaip meilė, galia, tikėjimas ir laisvė. Siekdama atsakyti į šiuos klausimus, filmavimo komanda leidosi į ambicingą kelionę aplink pasaulį.

Kodėl vieni žmonės gimsta valdyti, o kiti ne? Kodėl mes įsimylime – ne tik savo partnerius, bet ir draugus ar nepažįstamus žmones? Kaip mūsų noras dalintis savo įsitikinimais padėjo sukurti dabartinę kultūrą? National Geographic atsakymus į šiuos ir kitus klausimus pateiks dokumentiniame seriale Mūsų istorija su Morganu Freemanu, kurio premjerą žiūrovai galės pamatyti jau 2018 m. pradžioje (JAV valstijose dokumentinio filmo premjera numatyta 2017 m. spalį). Morgan Freeman dar sykį pakvies visus susipažinti su žmonėmis iš įvairių pasaulio šalių, kurių gyvenimai nulemti nuo jų nepriklausančių stipresnių jėgų ir aplinkybių.  

Nors šiuo metu globalūs įvykiai skirtingoms kultūroms suteikia išskirtinumo, juosta Mūsų istorija siekia atskleisti skirtingas visuomenes jungiančią grandį, parodyti kiekviename iš mūsų esantį žmogiškumą. Kiekviena serija nagrinės vieną konkrečią temą:

Tikėjimas. Kalba ir pasakojimas leidžia žmonėms bendrauti ir sukurti tam tikrų įsitikinimų rinkinį. Tačiau ar mums būtinai reikia bendrų įsitikinimų, kad galėtume išgyventi?

Meilė. Žmonės yra socialinė rūšis ir mus tarpusavyje jungiantys ryšiai yra paremti meile. Nuo romantiškų santykių pradžios iki meilės, skirtos tobulam nepažįstamajam, žmonija iki šiol neperprato, kaip ši jėga suskaldė kultūras ir kur ji mus nuves ateityje.

Valdžia. Kai tik pirmieji žmonės pradėjo gyventi grupėmis, kai kurie individai tapo lyderiais – jie gavo valdžią, kuri turi savo kainą. Kaip valdžios skirtumai formuoja pasaulį, kuriame mes gyvename?

Karas ir taika. Žmonės siekia gyventi taikoje, tačiau per visą istoriją ko gero nebuvo nei metų, kuomet niekur nevyktų karas. Ar mes esame smurtauti linkusi rūšis? Ar konfliktavimas yra svarbiausia jėga, skatinanti visuomenę judėti į priekį? Ar taika apskritai yra įmanoma?

Maištas. Kai žmonės nusprendė kurti visuomenę, atsirado individai, kurie norėjo ją perkurti pagal save. Nesvarbu, veikiant vienam ar didesnėje grupėje žmonių, klausimas lieka tas pats – kas daro mus maištingais?

Laisvė. Ką reiškia būti laisvam? Pastaruosius du tūkstantmečius mes buvome liudininkai nuolatinės kovos, vykstančios tarp individo laisvių praplėtimo ir pastangų jas apriboti. O ką iš tikrųjų reiškia laisvė?

Morgan Freeman antrą kartą leidosi į kelionę aplink pasaulį, kad iš paprastų žmonių lūpų išgirstų, kaip jų gyvenimus pakeitė šios jėgos.

„Mes džiaugiamės bendradarbiavimu su Revelatons Entertainment ir atgimsiančiu projektu“, – teigia Tim Pastore, National Geographic atstovas. „Nieko keisto, jog mūsų žiūrovai šiltai priėmė Morgan kaip National Geographic šeimos narį. Šis vyrukas puikiai pristato mus visus per savo asmeninį domėjimąsi šiomis temomis“.

„Man teko išskirtinė galimybė pakviesti žiūrovus į naują kelionę, kurioje mes visi galėsime pasvarstyti, kaip dabartinė mūsų kultūra gali turėti tiek daug formų“, – sako Morgan Freeman, vienas iš Revelations Entertainment įkūrėjų. „Per paskutinius mėnesius aš kalbėjau su paprastais kaimo žmonėmis atskirtose Afrikos ir Pietų Amerikos teritorijose, taip pat su milijonieriais ir buvusiais valstybių vadovais. Jų papasakotos asmeninės istorijos padėjo mums atkurti neįtikėtinus ryšius tarp skirtingų kultūrų, kurie, mūsų manymu, žiūrovams bus įdomūs“.

Parašykite komentarą