Premjeras palaiko idėją Panevėžyje įsteigti S. Eidrigevičiaus menų centrą

Šiandien Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis Panevėžyje susitiko su šio miesto savivaldybės atstovais, apsilankė iš emigracijos sugrįžusių lietuvių įkurtoje kavinėje bei vietos įmonėse.

Susitikime su Panevėžio meru Ryčiu Mykolu Račkausku ir kitais savivaldybės atstovais buvo aptarta situacija mieste, pristatytas 50 m. ilgio uždaro plaukimo baseino projektas.  Premjeras palaiko Panevėžio miesto savivaldybės planus vietoje šiuo metu nebenaudojamo baseino Aukštaitijos sporto komplekse statyti naują baseiną su aštuoniais 50-ies metrų takeliais. Vyriausybės vadovo teigimu, labai svarbu, kad sportininkai galėtų siekti aukšto sportinio meistriškumo, o miesto gyventojai ir svečiai galėtų ilsėtis ir mokytis plaukti, tačiau pažymėjo, kad šį projektą realiausia pradėti įgyvendinti 2019 metais.

Panevėžio miesto vadovybė premjerui taip pat pristatė savo planus mieste įkurti pasaulinio garso dailininko ir grafiko Stasio Eidrigevičiaus menų centrą. Anot Panevėžio miesto mero, šio centro įkūrimas būtų vienas svarbiausių šio laikmečio nacionalinių kultūros projektų, vykdomų regione.

Stasys Eidrigevičius yra vienas garsiausių šiuolaikinių užsienyje gyvenančių  lietuvių menininkų. Ypač svarus menininko indėlis į Lietuvos knygos, plakato, ekslibriso istoriją. S. Eidrigevičiaus kūryba įvertinta 35 svarbiais tarptautiniais apdovanojimais.

Ministro Pirmininko S. Skvernelio nuomone, menų centro įsteigimas reikšmingai prisidėtų prie miesto kultūrinio gyvenimo, plėtojant kūrybines industrijas bei edukuojant menininkus ir visuomenę.

Tarptautiniu mastu projektas aktualus ne tik kaip kuriama nacionalinė Lietuvos-Lenkijos bei Šiaurės šalių kultūrinės bendradarbystės erdvė  ar kultūrinis taškas “Rail Baltica“ jungtyje, bet ir darantis poveikį kaimyninių, ne tik ES šalių, bet ir tokių kaip Ukrainos, Baltarusijos kultūriniam gyvenimui.

Premjeras taip pat domėjosi vietinių įmonių UAB „Schmitz Cargobull“ ir UAB „Lietkabelis“ veikla. Grįžusių emigrantų kavinėje „Kavos dėžutė“ S. Skvernelis bendravo su jos savininkais, domėjosi pastarųjų verslo sėkme. 

Parašykite komentarą