Buvęs konservatorius Širvintų meras tiesia Rusijai kelius į Lietuvą?

Širvintų rajono savivaldybės tarybos dauguma, kurią sudaro Darbo partijos, Liberalų sąjungos ir TSLKD atstovai, pasipiktinusi buvusio mero Vinco Jasiukevičiaus demonstruojamu akibrokštu – žiniasklaidos priemonėse ir socialiniuose tinkluose platinamas Rusijos Federacijos Maskvos apskrities Ščiolkovo rajono delegacijos filmas apie vizitą Širvintose „Širvintos – miestas, kuriame mumis džiaugiasi“.

Savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė ir valdančiosios koalicijos komanda, prasidėjus 2015-2019 m. kadencijai, konsultavosi su Užsienio reikalų ministerija, kuri, atsižvelgdama į bendrą Lietuvos užsienio politiką, rekomendavo stabdyti bendradarbiavimo santykius su Rusijos Federacijos savivaldybėmis.

„Tai, kad buvęs meras, nesuderinęs su Savivaldybe, viešai demonstruoja draugystę, oficialiai atstovauja Širvintų rajonui ir jį pristato Rusijos Federacijos Ščiolkovo delegacijai, vertiname kaip akibrokštą. Atsiribodami nuo to manome, kad tai spjūvis į veidą ne tik Širvintų rajonui, bet visai Lietuvai ir bendroms užsienio politikos nuostatoms,“ – sako Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė.

Parašykite komentarą