„Montuotojas“. Išaugus darbų apimtims, dairosi papildomos darbo jėgos

Pirmasis šių metų pusmetis akcinei bendrovei „Montuotojas“ buvo labai sėkmingas. Statybos montavimo darbų apimtys, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų periodu, padidėjo net 152 procentais, vieno dirbančiojo įdirbis išaugo 1,66 karto, o vidutinis darbuotojų atlyginimas padidėjo 17 procentų ir peržengė tūkstančio eurų ribą.
Bendrovės „Montuotojas“ specialistai darbuojasi bendrovėje „Būtingės nafta“, kur atliekami sudėtingi 53 tūkst. kub. metrų rezervuaro montavimo darbai. 

Darbų apimtys auga

Šiuo metu pramoninės statybos, specialiųjų montavimo darbų, technologinių įrengimų gamybos ir montavimo bendrovės „Montuotojas“ specialistai darbuojasi bendrovėje „Būtingės nafta“, kur atliekami sudėtingi 53 tūkst. kub. metrų rezervuaro montavimo darbai. Taip pat šiuo metu vykdomi darbai „Klaipėdos naftoje“, „Begoje“, „Lifosoje“, medžio drožlų gamykloje Kazlų Rūdoje, daugelyje energetikos ir šilumos gamybos bei tiekimo paskirties objektų ir kt. Vienu metu bendrovė darbuojasi 49-iuose didelio inžinerinio sudėtingumo objektuose. Iki šių metų pabaigos objektų, kuriuose darbus atlieka „Montuotojas“, skaičius peržengs 115.

„Be darbų, atliekamų Lietuvos Respublikoje, dirbame Švedijoje, Norvegijoje, Latvijoje, – sako bendrovės „Montuotojas“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Alfonsas Jaras. – Dėl naujų užsakymų sėkmingai deramės su Lenkijos, Ispanijos, Latvijos ir kitų šalių statybininkais ir užsakovais, su daugeliu iš kurių mus sieja seni bendradarbiavimo ryšiai.“

Kaip pastebėjo A. Jaras, bendrovės neaplenkė problema, su kuria pastaruoju metu susiduria daugelis Lietuvos įmonių, – juntamas kvalifikuotos darbo jėgos stygius. Dabartiniu metu bendrovei „Montuotojas“ trūksta kelių dešimčių kvalifikuotų suvirintojų ir montuotojų.

„Tačiau tai nesutrukdys bendrovei sėkmingai įvykdyti priimtus įsipareigojimus šiais metais ir užbaigti tęstinius darbus objektuose 2018 metais, nes bendrovėje sėkmingai vykdoma darbo jėgos iš kitų šalių telkimo programa“, – pasakoja generalinis direktorius A. Jaras.

Investavo į technologijas ir darbuotojus

Priklausomai nuo situacijos rinkoje, bendrovės „Montuotojas“ darbuotojų skaičius nuo 700 išauga iki 1000. Vadinamojo darbų piko metu šis skaičius gerokai peržengia tūkstančio ribą, o vidutinis darbuotojų skaičius yra apie 800. Tokie darbuotojų skaičiaus svyravimai yra nemenkas iššūkis bendrovei ir jos vadovams.

„Akcinė bendrovė „Montuotojas“ visuomet su optimizmu žiūri į ateitį. Patirtis rodo, kad statyboje, nepriklausomai nuo statybininkų, labai dažni svyravimai, ypač statant inžinerinės krypties objektus“, – sako A. Jaras.

2015–2016 metai bendrovei „Montuotojas“ buvo šiek tiek sudėtingesni, nes trūko darbų, ypač stambiausiose pramonės įmonėse, įgyvendinat stambius ir sudėtingus projektus, tad darbuotojų skaičių teko sumažinti iki 720. Įtampos nesumažino ir bendrovės valdybos sprendimas ne pačiais lengviausiais įmonei metais, kuomet trūko rimtų užsakymų, ryžtis didelėms investicijoms. Tačiau bendrovė prognozavo, kad tokie apimčių kritimai yra laikini, ir rengdamiesi pakilimui, kuomet, kaip numatė, pritrūks darbo jėgos, investavo 4 milijonus eurų į bendrovės gamybinių procesų industrializacijos lygio kėlimą bei dirbančiųjų buitinių ir darbo sąlygų gerinimą. Kaip parodė šie metai, bendrovės sprendimas buvo teisingas.

Investicijos į technologijas leido kompensuoti darbo jėgos trūkumą.  

Parašykite komentarą