Išskirtinis koncertas „Muzika mus neša“ su dirigente Mirga Gražinytė-Tyla. Klaipėdos koncertų salė.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Penktadienis, 2017 m. rugsėjo 15 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2017 m. rugsėjo 15 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

„Muzika mus neša“

Klaipėdos kamerinis orkestras

Meno vadovas Mindaugas Bačkus

Dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla

Programa: Joseph Haydn VII simfonija C-dur „Le midi“,  Gustav Mahler IV simfonija G-dur

Klaipėdos koncertų salė XIV koncertinį sezoną pradės išskirtiniu koncertu. Rugsėjo 15-ąją ypatinga viešnia – ekspresija, žavesiu ir įtaiga užburianti dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla vėl muzikuos kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru. Stulbinantį pastarųjų metų jos karjeros kelią seka gausi muzikinė visuomenė, pasirodymų su ja laukia garsiausi pasaulio kolektyvai ir koncertų salės. Birmingamo miesto simfoninio orkestro vyriausioji dirigentė, Los Andželo filharmonijos orkestro dirigento asistentė klausytojus patraukia savo emocionalumu ir nuoširdumu, o muzikos kritikus – intelekto ir vaizduotės darna. Ši nuostabi asmenybė turi nepaprastą gebėjimą bendrauti su žmonėmis, juos sudominti, uždegti.

Koncerte su Klaipėdos kameriniu orkestru M. Gražinytė-Tyla atliks su Viena susijusių kompozitorių Josepho Haydno  ir  Gustavo Mahlerio kūrinius. Klasicistinės ir romantinės simfonijų partitūros pareikalaus tiek didesnės orkestro sudėties, tiek gaivaus požiūrio į atlikimo tradicijas.

Viename interviu dirigentė sakė: „Muzika mus neša, dėl jos mes degame ir einame į priekį.“ Kartu su ja įkvepiančiai pradėtas KKS koncertinis sezonas viltingai nuteiks būsimiems muzikiniams susitikimams. Kviečiame!

Parašykite komentarą