Rugpjūčio 28 d., pirmadienio, spaudos konferencijos Seime

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: Pirmadienis, 2017 m. rugpjūčio 28 d.
Renginio pradžia: 10:30
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2017 m. rugpjūčio 28 d.
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

2017 m. rugpjūčio 25 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

SPAUDOS KONFERENCIJŲ SALĖJE

 

10.30 val.

 

įvyks Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija  „Pradėkime ne tik kalbėti, bet ir veikti, reikalauti iš valdžios to, ką gina Konstitucija“. Spaudos konferencijoje dalyvaus Lietuvos žmogaus teisių stebėtojų sąjungos pirmininkas, vienas iš akcijos „Už teisingumą Lietuvoje“ organizatorių Donatas Šulcas.

Spaudos konferencijos tiesiogiai transliuojamos internetu. Stebintiems transliacijas yra galimybė užduoti klausimus prelegentams. Nuoroda į klausimų uždavimo sistemą bus Seimo interneto svetainėje prie nuorodos į tiesioginę spaudos konferencijos transliaciją. Klausimai bus priimami ir į juos atsakoma spaudos konferencijos metu. Esant galimybei į nespėtus atsakyti klausimus parlamentarai atsakys el. paštu po spaudos konferencijos.

Internete galima rasti ir spaudos konferencijų įrašus.

 

Renginio iniciatorių informacija:

Spaudos konferencijoje bus kalbama apie rugpjūčio 21 d. Simono Daukanto aikštėje, Vilniuje, prasidėjusią akciją „Už teisingumą Lietuvoje“. Pranešėjų nuomone, Lietuvos valdžia ne tik nenori suvokti šios akcijos priežasčių, bet ir nenori gilintis į Lietuvos Respublikos Konstitucijos 109 straipsnį, nustatantį ne tik tai, kad teisingumą Lietuvos Respublikoje valstybės vardu vykdo tik teismai, bet ir tai, kad jį vykdydami teisėjai ir teismai yra nepriklausomi ir klauso tik įstatymo. Pranešėjai pateiks pirmus konkrečius ir teisėtus reikalavimus, pagrįstus teisėjų atvirai įvykdytais Konstitucijos 109 str. pažeidimais.

 

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitienė@lrs.lt

Parašykite komentarą