Raiteliai varžėsi atvirame Lietuvos konkūrų mėgėjų čempionate

Paskutinį rugpjūčio savaitgalį Raudondvaryje (Vilniaus r.) esančiame sporto klube „Civinskų žirgai“ vyko atviras Lietuvos konkūrų raitelių mėgėjų čempionatas. Dvi dienas raiteliai varžėsi trijose skirtingose kategorijose, o susumavus konkūruose gautus baudos taškus, paaiškėjo geriausi 2017 m. mėgėjų čempionato duetai.

Pirmoje raitelių mėgėjų grupėje pergalę šventė Elvina Vasalauskaitė su žirgu Eurika. Vicečempionės titulas atiteko Linai Stanišauskaitei ir kumelaitei Draminai, trečioji vieta – Monikai Vasiliauskaitei ir žirgui Lygis. Visos trys raitelės treniruojasi sporto klube „Civinskų žirgai“, jų treneris – Vincas Civinskas. 

Raitelių mėgėjų antros grupės čempione tapo Jūratė Civinskaitė su žirgu Fobas. Jodama antruoju savo žirgu, vardu Endis, ji iškovojo ir vicečempionės titulą. J. Civinskaitę ir jos žirgus treniruoja jos tėtis, tituluotas Lietuvos konkūrų raitelis V. Civinskas. Tuo tarpu trečioji vieta atiteko Viktorijai Volungėnaitei su žirgu Chelsea-S.

Raitelių mėgėjų trečioje grupėje geriausiai pasirodė Povilas Mikelskas su žirgu Laceta. Antroji vieta atiteko Jūratei Masiulytei-Katakinei su žirgu Chan Chan, trečioji – taip pat P. Mikelskui su antruoju žirgu Di Rafael Z.

„Tarp mėgėjų – daug ryžtingų, atkakliai užsibrėžto tikslo siekiančių raitelių, kurie yra tikri žirginio sporto entuziastai. Tai rodo, jog žirginis sportas Lietuvoje auga visomis prasmėmis ir turime kuo pasidžiaugti tiek profesionalų, tiek mėgėjų lygmenyje“, – sakė Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

Parašykite komentarą