Įsigyta buvusio banko „Snoras“ centrinė būstinė Vilniuje

Š.m. rugpjūčio 25 dieną buvo parduotas žlugusio banko „Snoras“  centrinės būstinės pastatas Vilniuje.

Pastato pirkėjas UAB „Alsana“ yra Lietuvoje ir Kinijoje veikiančios Kinijos ir Europos paslaugų verslui asociacijos (CEBSA) narys. „Alsana“ savininkas Kinijos Liaudies Respublikos pilietis, verslininkas ponas Wang Zhanbiao informavo CEBSA prezidentą Gintautą Babravičių, kad sėkmingai baigtas svarbus derybų etapas ir sandoris užregistruotas Nekilnojamojo turto registre.

Sandorio suma – 5 milijonai eurų, informuojama, kad į pastato renovavimą bus investuota papildomai apie 3 milijonus eurų.

Babravičius taip pat pasidžiaugė, kad ne vienerius metus pardavinėjamas pastatas Vilniaus Naujamiestyje galiausiai sulaukė investuotojo. Pagal pirminius investicinius planus pastate bus įrengtas verslo centras.

„Man ypač džiugu pabrėžti, kad investuotojas yra susijęs su Kinijos Liaudies Respublikos pietuose, Guangdongo provincijoje, veikiančia mūsų partnerio „Tianan Cyber Park Group“ veikla, valdančia 17 komercinių zonų 11-oje Kinijos miestų.. Ši pavasarį CEBSA kvietimu Guangdongo provincijoje, Fošano mieste lankėsi Lietuvos savivaldybių atstovų ir verslininkų delegacija, „Tianan CPG“ konferencijų centre vyko forumas, kurio metu buvo pristatytos verslo perspektyvos Lietuvoje, aptariamos investicijų į Lietuvą ir Lietuvos įmonių produkcijos eksporto galimybės. „Neabejoju, kad CEBSA prisistatymas ir konferencija turėjo įtakos ir šios investicijos paskatinimui“ – teigia CEBSA prezidentas G. Babravičius.

Ponas Wang Zhanbiao jau ilgą laiką vykdo veiklą Lietuvoje, šis sandoris buvo planuojamas bei įvykdytas bendradarbiaujant su įvairiais nekilnojamojo turto patarėjais, teisininkais, kitais specialistais.

Šiais metais CEBSA yra įgyvendinusi jau tris Lietuvos verslo misijas Kinijoje.

Apie CEBSA

Kinijos ir Europos paslaugų verslui asociacija  (angl. China-Europe Business Services Association – CEBSA) buvo įsteigta 2016 m. siekiant skatinti verslo kontaktus tarp Kinijos Liaudies Respublikos ir Lietuvos Respublikos bei Europos Sąjungos verslo, išnaudoti Lietuvos geografinę padėtį, infrastruktūros potencialą ir suteikti būtiną informaciją verslo kontaktų plėtojimui. Asociacijos nariais gali būti Lietuvos verslo, savivaldybių ar valstybės įmonės siekiančios pritraukti investicijas bei Kinijos verslo atstovai besidomintys verslo perspektyvomis Lietuvoje ir ES šalyse.

Parašykite komentarą