Rugsėjo 1-ąją LSMU studentų viltys ir svajonės skries į dangų

Rugsėjo 1-ąją padangė virš Kauno rotušės akimirką mirgės spalvomis. Pasitikdami naujuosius mokslo metus, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) pirmakursiai Rotušės aikštėje paleis skrieti savo ateities svajones.

Vaizdas bus įspūdingas – tūkstantis balionų, prie kurių pirmakursiai „prikabins“ savo svajones, vienu kartu pakils į dangų.

Šiemet studijas LSMU pradės per 1,6 tūkst. pirmakursių, ir dauguma jų dalyvaus šventinėje rugsėjo 1-osios LSMU akademinės bendruomenės eisenoje.

Tęsiant ilgametę tradiciją, eisena iš Nepriklausomybės aikštės nuvilnys Laisvės alėja ir Vilniaus gatve iki Rotušės aikštės. Čia iš Kauno rotušės balkono studentus pasveikins Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas.

Studentams paleidus skrieti balionėlius, Kauno Šv.apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje (Vilniaus g. 1) vyks iškilmingas LSMU senato posėdis, skirtas rugsėjo 1-osios šventei paminėti, o jam pasibaigus – Šv. mišios už akademinę bendruomenę.

Kviečiame žiniasklaidos atstovus prisijungti ir stebėti vieną spalvingiausių rugsėjo 1-osios renginių.

LSMU Rugsėjo 1-osios šventės programa:

10.10 – eisenos pradžia.

11.10 – eisena pasieks Rotušės aikštę. Studentus sveikins Kauno miesto meras V. Matijošaitis ir LSMU rektorius Remigijus Žaliūnas. Į orą bus paleisti balionėliai.

11.30 – skelbiama iškilmingo Senato posėdžio Rugsėjo 1-osios šventei paminėti pradžia. 12.00 – Šv.mišios už akademinę bendruomenę.

Parašykite komentarą