„Coca-Cola“ į „Neptūno“ gamyklą šiemet investuos 1,4 mln. eurų

Tarptautinė gaiviųjų gėrimų gamybos įmonė „Coca-Cola“ į Varėnoje veikiančią natūralaus mineralinio vandens gamyklą „Neptūnas“ iki 2018 m. ketina investuoti 1,4 mln. eurų.
Investicijomis bus gerinama gamyklos infrastruktūra ir darbo sąlygos darbuotojams, diegiamos naujos technologijos, leisiančios didinti veiklos efektyvumą ir toliau tobulinti produkcijos kokybę.

„Investiciniais projektais gamykloje nuosekliai vykdome įsipareigojimą plėsti ir stiprinti lietuvišką „Neptūno“ prekės ženklą. Geriname darbo sąlygas, intensyviai tobuliname bendrovės valdymą ir infrastruktūrą, kad Lietuvos ir aplinkinių šalių vartotojams galėtume tiekti pačios aukščiausios kokybės natūralaus mineralinio vandens produktus, pagamintus Lietuvoje“, − teigia kompanijos „Coca-Cola“ vadovė Baltijos šalims Ieva Matulaitienė.

„Neptūno“ gamykloje iki šių metų pabaigos planuojama įrengti naują laboratoriją ir katilinę, atnaujinti gamyklos patalpas ir gręžinio konstrukcijas. Gręžinyje bus įrengta išmani monitoringo sistema, padidinsianti vandens išgavimo efektyvumą bei saugą.

„Mūsų prioritetai yra tvari plėtra, aukščiausia gaminių kokybė ir darbo sąlygos. Todėl siekiame ne tik tobulinti veiklos procesus ir efektyviau naudoti gamtos išteklius, bet ir investuojame į ergonomiškas darbo vietas, ypatingą dėmesį skirdami tiek darbuotojų patogumui, tiek ir darbų saugai“, − pažymi Tadas Narankevičius, „Neptūno“ gamyklos vadovas.

Anot jo, per pastaruosius metus „Neptūno“ gamyklos darbuotojų skaičius išaugo kone dvigubai. Šiuo metu Varėnoje veikiančioje gamykloje dirba 28 žmonės, visi jie – Alytaus regiono gyventojai.

„Siekiant tausoti vandenį ir energiją bei mažinti jų sunaudojimą gamybos procesuose, įmonėje šiemet įrengta pažangi vamzdynų plovimo sistema. Ji leis vamzdynų plovimo trukmę sutrumpinti nuo 24 iki 6 val. ir vandens ir energijos naudojimą sumažinti iki 20 proc. Nuosekliai tobulinama ir „Neptūno“ vandens paruošimo išpilstymui sistema, kad ji atitiktų griežtus „Coca-Cola“ kokybės standartus“, − sako T. Narankevičius.

„Coca-Cola“ bendrovę „Neptūno vandenys“ įsigijo 2016 m. balandį. Gamykla ir toliau specializuosis tik natūralaus mineralinio vandens produktų gamyboje.

„Neptūnas“ valdo keturis Varėnoje esančius natūralaus mineralinio vandens gręžinius. Iš jų gamybai naudojamas tik vienas.

Apie UAB „Neptūno vandenys“
„Neptūno vandenys“ yra pirmaujantis natūralaus mineralinio vandens gamintojas Lietuvoje. Bendrovės produkcija 2016 m. užėmė 16,4 proc. šalies rinkos. „Neptūno“ prekės ženklu platinamas mineralinis vanduo yra įtrauktas į oficialų Europos Sąjungoje pripažįstamų mineralinių vandenų sąrašą. Varėnoje įsikūrusioje įmonėje dirba 28 darbuotojai.

Parašykite komentarą