Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas“ siūlo 25 įstatymų projektus

Seimo rudens sesijos darbų programai frakcija „Tvarka ir teisingumas“ parengė 25 įstatymų projektų pasiūlymus, kurie apima socialinius, ekonominius, mokestinius ir kitus aktualius valstybės klausimus.

„Tvarkiečiai“ siūlo įteisinti Civilinio kodekso pakeitimus, pagal kuriuos vaikų neišlaikantys tėvai būtų pripažinti valstybės skolininkais. Jei valstybės išlaikomo nepilnamečio vaiko tėvas ar motina neteikia savo vaikui išlaikymo ir išlaikymo įsiskolinimas yra ne mažesnis nei penki šimtai eurų, teismas, pareigos išlaikyti vaiką nevykdantį tėvą (motiną), galėtų pripažinti valstybės skolininku su visomis pasekmėmis.

„Be to, mus neramina neteisybė, kuri yra susiklosčiusi dėl smurtiniais nusikaltimais padarytos žalos, – sako frakcijos seniūnas Remigijus Žemaitaitis. – Šiuo metu valstybė teikia psichologo pagalbą, teikia advokatą ir kitus panašius dalykus asmeniui, kuris yra padaręs nusikaltimą, tačiau aukos artimiesiems jokia pagalba neteikiama. Tai yra neteisinga“.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ teikiamame „Smurtiniais nusikaltimais padarytos žalos kompensavimo įstatymo Nr. X-296“ pakeitimų pakete yra siūloma garantuoti tam tikrą pagalbą asmenims, kurie yra nukentėję nuo smurtinių nusikaltimų.

„Tvarkiečiai“ šioje Seimo sesijoje siūlo priimti lengvatinį pridėtinės vertės (PVM) tarifą malkoms, medžio ir šiaudų granulėms bei briketams.

Taip pat siūloma didinti atlyginimus mažiausiai uždirbantiems valstybės pareigūnams, priverstinai hospitalizuoti alkoholizmo ir narkomanijos ligos požymių turinčius asmenis, uždrausti maisto papildų reklamą ir pan.

Nepaisant atmetimo praėjusioje Seimo sesijoje, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija vieningai, pakartotinai teikia iniciatyvą „nelaidoti“ lito dar bent iki 2022 metų ir įpareigoti prekių bei paslaugų pardavėjus kainas nurodyti ne tik eurais, bet ir litais.

Parašykite komentarą