Ateities statybos: Žaliasis gyvenimo būdas

Renginio tipas: Konferencija
Renginio data: Ketvirtadienis, 2017 m. rugsėjo 28 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Ketvirtadienis, 2017 m. rugsėjo 28 d.
Renginio vieta: Ozo g. 18, PPC „Ozas”, kino teatras „Multikino”

Pastatai yra vieni didžiausių aplinkos teršėjų ir energijos vartotojų, tačiau šiuolaikinė visuomenė vis dažniau atsisuka į tvarią architektūrą, neretai populiariai vadinamą „žaliąja“ – diegdama naujausias technologijas ir atspindėdama pasaulines tendencijas siekdama prisidėti prie etiškos visuomenės vystymo politikos ir užtikrinti mūsų bei ateities kartų gerovę.

Žaliasis pastatas – tai sveikas, komfortiškas, ilgaamžis, ekonomiškas, energetiškai efektyvus pastatas, racionaliai vartojantis gamtos išteklius visuose pastato gyvavimo ciklo etapuose: nuo vietovės parinkimo, projektavimo, statybos iki eksploatavimo bei atnaujinimo ar gyvavimo pabaigos ir darantis itin mažą poveikį aplinkai.

Darni, etiška ir ekologijos teorijomis pasikliaujanti architektūra siekia tausoti ne tik gamtinius, bet ir žmogiškuosius resursus, aplinką, skiria didelį dėmesį gamtos ir žmogaus harmonijos puoselėjimui, remiasi efektyviais, „žaliais“ sprendimais, paremtais aplinkai draugiškų medžiagų naudojimu, intelektualiais energetiniais pasirinkimais, optimalia atliekų valdymo politika, gatvių priežiūra bei kitais esminiais infrastruktūros gerinimo aspektais.

Žurnalo STRUCTUM rengiamoje konferencijoje aptarsime klausimus, kurie yra aktualūs ne tik Lietuvai ar kitoms Baltijos šalims, bet ir visai Europai – kokią įtaką „žalieji“ pastatai  turi šiuolaikinio žmogaus gyvenime.

Konferencijoje išgirsite:

Ülar MarkKODA Visą apimantys sprendimai – dėmesys net ir smulkiausioms būsto statybos ir pardavimo detalėms

Evaldas Savickis – Vesta Consulting – Pastatų sertifikavimo sistemas: LEED, BREEAM, LPTVS ir WELL.

Freddy Heeren – Samsung Electronics Lithuania – Energijos taupymas ir komforto kontrolės užtikrinimas žaliuosiuose pastatuose.

Nedas Bobinas – UAB Agrob Buchtal – Agrob Buchtal aktyvūs fasadai.

Donata Tomchuk – UAB Mida LT – Stogų ekologija. Šiuolaikiniai sprendimai miestui.

Audrius Buska – UAB RockWool – Žalias požiūris – nuo išteklių iki modernaus pastato.

Renginyje sveikinimo žodį tars Aplinkos viceministrė Rėda Brandišauskienė

DALYVAVIMAS NEMOKAMAS, REGISTRUOTIS GALITE ČIA – https://goo.gl/daKJRg

Parašykite komentarą