Energetikos komisija aptarė savo darbo plano gaires

Seimo Energetikos komisijos nariai rugsėjo 13 d., susirinkę į pirmąjį Seimo rudens sesijos komisijos posėdį, aptarė prioritetinius veiklos klausimus ir pateikė savo pasiūlymus dėl komisijos rudens sesijos darbo plano projekto.

Komisijos nariai siūlė parlamentinės kontrolės srityje toliau analizuoti Lietuvos elektros energetikos sistemos sujungimo su kontinentinės Europos elektros tinklais darbui sinchroniniu režimu galimybes, tęsti valstybės valdomų energetikos įmonių veiklos stebėseną, užtikrinančią skaidrią įmonių veiklą, aiškintis pastaruoju metu padažnėjusių elektros tiekimo sutrikimų šalyje priežastis, svarstyti klausimus, susijusius su neefektyviu centralizuotai tiekiamos šilumos vartojimu daugiabučiuose bei domėtis Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo ir kitais klausimais.

Komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys pažymėjo, kad „bene pats svarbiausias klausimas, kurį komisija planuoja svarstyti šioje sesijoje, – tai atnaujinta Nacionalinė energetinės nepriklausomybės strategija (NENS).“ Strategijoje bus nustatyta Lietuvos energetikos vizija, jos įgyvendinimo principai, strateginės kryptys, uždaviniai ir jos įgyvendinimas bus detalizuojamas veiksmų plane 2020, 2030 ir 2050 metams. V. Poderys mano, jog vienas iš reikšmingiausių NENS pokyčių bus perėjimas prie „žaliosios“ ir išmaniosios energetikos.

Pakoreguotas komisijos darbo plano projektas komisijos narių svarstymui ir tvirtinimui bus pateiktas artimiausiame komisijos posėdyje.

 

Parašykite komentarą