Kultūros ministrė susitiko su Lenkijos ambasadore Lietuvoje

Rugsėjo 14 d. kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson susitiko su naujai paskirta Lenkijos ambasadore Lietuvoje Urszula Doroszewska ir Lenkijos instituto Vilniuje direktoriumi, Lenkijos Respublikos ambasados patarėju Marcin Łapczyński.  

Susitikimo metu pabrėžtas itin sėkmingas dvišalis bendradarbiavimas kultūros paveldo, muzikos, profesionaliojo meno ir kino srityse.

„Džiaugiuosi, kad bendradarbiavimas kultūros srityje tarp abiejų šalių plėtojasi itin aktyviai. Paminėsiu tik vieną iš daugelio sėkmingai vykdomų projektų: šių metų gegužės mėnesį Lietuvos kino centras ir Lenkijos kino institutas pasirašė susitarimą, kuriuo siekiama stiprinti bendradarbiavimą tarp dviejų nacionalinių kino institucijų bei skatinti bendrą filmų gamybą “, – pažymėjo ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Kultūros ministrė padėkojo už profesionalų Lenkijos geologų darbą ir bendradarbiavimą dėl tyrimų, skirtų Gedimino kalno tvarkymui. Taip pat pažymėjo, kad klausimus, susijusius su Gedimino kalne rastų 1863–1864 m. sukilimo vadų palaikų perlaidojimu ir jų atminimo įamžinimu, spręs Lietuvos Respublikos Vyriausybės sudaryta komisija.

Susitikimo metu pasidžiaugta žinia, jog nuo kitų metų Vilniaus, Šalčininkų, Švenčionių miestų ir rajonų gyventojus pasieks „TVP Info“, „Kino Polska International“, „Kino Polska Muzyka International“ televizijos programų retransliacijos. Tikimasi, kad tai ženkliai prisidės prie Lietuvos visuomenės informavimo saugumo didinimo.

Lenkijos ambasadorė Lietuvoje informavo, kad ruošiantis Lenkijos šimtosioms nepriklausomybės atgavimo metinėms, steigiama nauja įstaiga, specialiai skirta Lenkijos kultūros paveldo užsienyje klausimams spręsti.

Dalintis

Parašykite komentarą