Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl galimų teisės pažeidimų Lietuvos ugniagesių sporto federacijoje

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente (toliau – PAGD) surinkus informaciją paaiškėjo, kad kai kurios asociacijos, kurių nariai yra ir valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, galimai neteisėtai reikalaudavo paramos iš įvairių įmonių, o mainais už jos gavimą galimai įsipareigodavo atlikti tam tikrus veiksmus, susijusius su narių tiesioginėmis tarnybinėmis funkcijomis valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje (pvz., objektų priešgaisrinis patikrinimas ir kt.). 

Lietuvos ugniagesių sporto federacijos ir jos narių, asociacijų, steigėjai nėra nei PAGD, nei jam pavaldžios įstaigos, tačiau susipažinus su apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų ir jų struktūrinių padalinių vadovų privačių interesų deklaracijų duomenimis, nustatyta, kad dalis iš jų yra (buvo) šių sporto klubų vadovai ar nariai. 

Todėl PAGD kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (toliau – STT) ištirti Lietuvos ugniagesių sporto federacijos ir jos narių gaunamos ir panaudojamos paramos teisėtumą ir pagrįstumą. 

,,Prašome STT įvertinti ir nustatyti valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje galimas teisės pažeidimų vykdymo schemas ir veiksmus, susijusius su galimai neteisėtu paramos reikalavimu ir galimai netinkamu tarnybinių pareigų atlikimu. Šioje situacijoje galima korupcinio pobūdžio nusikalstamą veika. Mūsų tarnyba siekia visiško skaidrumo, atsakingumo, sąžiningumo ir kad būtų išvengta viešųjų ir privačių interesų konflikto“,– sako PAGD direktorius Kęstutis Lukošius.

.

Parašykite komentarą