Seime vyks diskusija apie vaikų su negalia problemas ir galimus sprendimo būdus

Renginio tipas: Diskusija
Renginio data: Penktadienis, 2017 m. rugsėjo 15 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2017 m. rugsėjo 15 d.
Renginio vieta: Konstitucijos salė, Seimo I rūmai

2017 m. rugsėjo 14 d. pranešimas žiniasklaidai

Rugsėjo 15 d., penktadienį, 10–12 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) vyks Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narės, Seimo Laikinosios vaiko gerovės grupės pirmininkės Rimantės Šalaševičiūtės, labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ ir Europos asociacijos vaikams ligoninėse (European Association for Children in Hospital, EACH) organizuojama apskritojo stalo diskusija apie vaikų su negalia problemas ir galimus sprendimo būdus.

EACH yra tarptautinė skėtinė organizacija, atvira Europos nevyriausybinėms ir pelno nesiekiančioms organizacijoms, besirūpinančioms hospitalizuotų ar kitas sveikatos apsaugos paslaugas gaunančių vaikų gerove. Šios asociacijos chartija tapo sveikatos apsaugos teisiniu pagrindu ir metodiniais nurodymais daugeliui Europos šalių. EACH chartija pripažįsta ir remia vaikų teises, nustatytas Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijoje, ypač pagrindinį principą, kad visais atvejais svarbiausi yra vaiko interesai. Nuo 2015 m. šios asociacijos oficialusis narys yra labdaros ir paramos fondas „Algojimas“.

Seime vyksiančios apskritojo stalo diskusijos tikslas – supažindinti Lietuvos atsakingų institucijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovus su EACH asociacijos šalimis narėmis ir su jų taikoma gydymo bei vaiko buvimo ligoninėje praktika.

Diskusijoje dalyvaus Vokietijos, Šveicarijos, Airijos, Anglijos, Suomijos, Nyderlandų, Švedijos, Čekijos asociacijos šalių narių atstovai.

9 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II r.), prieš apskritojo stalo diskusiją, vyks spaudos konferencija.

Daugiau informacijos:

Sondra Jendovickaitė-Krasovska

Seimo narės Rimantės Šalaševičiūtės padėjėja-sekretorė

Tel. (8 5) 239 6656, el. p. sondra.jendovickaite@lrs.lt

Parašykite komentarą