Nauja skaičiuoklė internete padės įvertinti, kiek galite skirti kredito įmokai

Gyventojams skolintis atsakingai nuo šiol padės kreditoskaiciuokle.lt. Ją sukūrė duomenų analitikos ir prognozavimo technologijų įmonė „Scorify“, bendradarbiaudama su kredito biuru „Creditinfo“. 

„Skaičiuoklėse internete vartotojai paprastai turi užpildyti numatytus laukus. To nereikia daryti kreditoskaiciuokle.lt. Mūsų sukurtas įrankis skaičiavimus atlieka tik pagal oficialias pajamas, turimas kredito sutartis ir kredito istoriją. Pasirinkus tinkamiausią būdą tapatybei nustatyti, šie duomenys automatiškai pasiekia skaičiuoklę ir yra įvertinami mūsų sukurto algoritmo”, – sako Žilvinas Milerius, projekto autorės „Scorify“ direktorius. 

Apskaičiuodamas maksimalią kredito įmoką algoritmas įvertina, kurios gaunamos pajamos yra tvarios, o kurios netvarios, jas eliminuodamas iš tolimesnių skaičiavimų. Pajamų tvarumas yra vertinamas pagal Lietuvos banko pateiktus išaiškinimus.  Atskyrusi tvarias pajamas nuo netvarių, skaičiuoklė sugretina tvarias pajamas su jau turimais mėnesiniais finansiniais įsipareigojimais bei įvertina kredito istoriją. 

Kredito įmokos limitas pradedamas skaičiuoti tik po to, kai gyventojas duoda sutikimą ir el. būdu pats perduoda duomenis skaičiavimui. Pajamų duomenys į skaičiuoklę atkeliauja iš „SoDros“ EDAS sistemos, o informacija apie turimas kredito sutartis ir kredito istoriją pasiekia per kredito istorijos sistemą „Mano Creditinfo“. 

„Ši skaičiuoklė padeda atskirti norus ir realias galimybes, kurios kartais pervertinamos. Kadangi skaičiuoklės algoritmas naudojamas ir keletoje finansų įstaigų, savo galimybes įsivertinęs žmogus gali būti gana tikras, kokia įmokos suma per mėnesį dar gali būti laikoma kaip atsakinga, o kokios įmokos viršyti jau nederėtų“, – sako Andrius Bogdanovičius, kredito biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius. 

 Projekto partneriais tapo „Citadele“ bankas, finansų įstaigos „General Financing“ ir „Mokilizingas“. Apskaičiavusi kredito įmokos limitą, skaičiuoklė suteikia galimybę gauti šių finansų įstaigų pasiūlymus bei juos palyginti tarpusavyje.   

Apie Mano Creditinfo

„Mano Creditinfo“ yra savitarnos sistema, kurioje gyventojai gali sužinoti savo kredito istoriją, kredito reitingą, užsiregistruoti „Nenoriu kredito“ registre. Kredito istorija vertinama skolinantis bankuose, per tarpusavio skolinimosi platformas, sudarant lizingo, vartojimo kredito, telekomunikacijų, kitas sutartis. Kredito istorijos ataskaita yra nemokama kartą per metus. Savitarnos sistema priklauso kredito biurui „Creditinfo“. 

Apie Scorify

UAB „Scorify“ yra duomenų analizės ir prognozavimo technologijų įmonė. Scorify sukurti modeliai padeda įmonėms suprasti duomenis,  adekvačiai įvertinti esamą situaciją bei efektyviai prognozuoti ateitį priimant sprendimus, kurie leidžia pasiekti aukštesnį augimo lygį, pelningumą, didesnį klientų pasitenkinimą ir mažesnę riziką.

Parašykite komentarą