Paveldas ir inovacijos: regionų ekonominio atsigavimo perspektyvos

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2017 m. rugsėjo 22 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2017 m. rugsėjo 22 d.
Renginio vieta: Panevėžio rajono savivaldybės (adr. Vasario 16-osios g. 27, Panevėžys) Didžiojoje salėje

Maloniai kviečiame rugsėjo 22 d., penktadienį, 11 val., dalyvauti nacionalinėje politikos konferencijoje „Paveldas ir inovacijos: regionų ekonominio atsigavimo perspektyvos.

Renginys vyks Panevėžio rajono savivaldybės (adr. Vasario 16-osios g. 27, Panevėžys) Didžiojoje salėje. Konferencijoje dalyvaus Europos Parlamento narys Bronis Ropė, vidaus reikalų viceministras Giedrius Surplys, Lietuvos socialinių tyrimo centro Darbo rinkos tyrimų instituto ekspertas Arūnas Pocius, Seimo nariai, vietos savivaldos, visuomenės, nevyriausybinių organizacijų  ir verslo atstovai.

Konferencijos vieta pasirinkta ne atsitiktinai: Panevėžys, kaip mažiausias Lietuvos didmiestis, puikiai iliustruoja iššūkius, su kuriais susiduria mūsų šalies regionai. Per pastaruosius du šimtus metų išaugęs nuo aštuonis šimtus gyventojų turėjusio miestelio iki šimtatūkstantinio miesto, tapęs kultūros, švietimo ir pramonės centru, magistralių ir idėjų sankryža, pastaraisiais metais Panevėžys, kaip ir nemažai kitų regionų centrų, sunkiai randa savo atsaką į šiandienos iššūkius. Tuo pat metu emigracija grasina didmiesčio statuso praradimu, o vidutinis atlyginimas, gerokai žemesnis nei šalies vidurkis, aukštas nedarbas ir gerai apmokamų darbo vietų trūkumas neigiamai veikia ir socialinę bei kultūrinę aplinką.

Aptarti regionų atsigavimo perspektyvoms, turimų galimybių panaudojimui bei naujų kūrimui, vietos ir centrinės valdžios bendradarbiavimo efektyvumo didinimui, pilietinės visuomenės įtraukimui į valdymo tobulinimo ir gerovės kūrimo iniciatyvas, regionų plėtrą stabdančių kliūčių šalinimui nacionaliniu ir europiniu lygmeniu skiriama Europos Parlamento nario Bronio Ropės biuro kartu su LR Seimu organizuojama konferencija „Paveldas ir inovacijos: regionų ekonominio atsigavimo perspektyvos“.

Registruotis prašome el. paštu: vilnius@rope.lt

Programą rasite čia.

Parašykite komentarą