Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešimas: „Ministras Pirmininkas kviečiamas dėl visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio“

2017 m. rugsėjo 19 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas“ kviečia Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį paaiškinti artimiausiu metu planuojamo visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio įvedimo motyvus ir argumentus.

Vyriausybės parengtoje Seimo rudens sesijos darbų programoje jau spalio mėnesį planuojama svarstyti įstatymų projektus, kuriuose numatytas visuotinis 0,5 proc. nekilnojamojo turto mokestis. Taip pat planuojama padidinti fiziniams asmenims priklausančio apmokestinamo nekomercinės paskirties turto apmokestinimą, numatoma panaikinti sektorines nekilnojamojo turto mokesčio lengvatas.

„Nesuprantu kodėl dabar, kai mokesčiai valstybėje yra puikiai surenkami, kai valstybės biudžetas yra perteklinis, o iš kitos pusės, nepaliaujamai kyla būtiniausių prekių kainos ir nepaliaujamai didinama finansinė našta eiliniams vartotojams, kodėl dabar reikia dar labiau didinti mokestinį spaudimą Lietuvos gyventojams. Žiūrint į augančia ekonomiką kyla klausimas, ar jau dabar gyventojai yra pajėgūs mokėti visuotinį nekilnojamojo turto mokestį?“ – stebisi partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Be to, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai yra susirūpinę ir dėl kitų Vyriausybės planuojamų mokestinių permainų. Pavyzdžiui, akcizo įstatymo pataisomis yra numatoma didinti akcizo tarifą dyzeliniam kurui ir panaikinti sektorines akcizų lengvatas. Frakcijos narys Vytautas Kamblevičius piktinasi, kad žemdirbiams dyzelino akcizas padidės beveik 3 kartus – nuo 21 euro iki 56 eurų už 1000 litrų dyzelino. „Galime spėti, kaip dyzelinio kuro brangimas atsilieps mums visiems. Tikėtina, kad tai taps dar vienu pretekstu ir toliau didinti būtiniausių prekių kainas parduotuvėse“, – sako Seimo narys.

Frakcija „Tvarka ir teisingumas“ susitiks su Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu rugsėjo 20 dieną, trečiadienį, 15 val. (115 k., Seimo I rūmai).

Po susitikimo numatoma trumpa frakcijos seniūno R. Žemaitaičio spaudos konferencija.

Daugiau informacijos:

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas

Remigijus Žemaitaitis

Mob. 8 698 42 238

Parašykite komentarą