Ekonomikos komiteto nariai susipažino su situacija AB „Lietuvos paštas“

Š. m. rugsėjo 20 d. Seimo Ekonomikos komitete susisiekimo ministras Rokas Masiulis pristatė AB „Lietuvos paštas“ vykdomus pokyčius. Ministras sakė, kad „permainos Lietuvos pašte brendo seniai, situacija nebuvo gera, dirbama nuostolingai, o jeigu būdavo pelnas, tai labai mažas, nežiūrint to, kad gaudavo subsidijas“.

Atsižvelgiant į netinkamą kaštų valdymą, mobilaus pašto diegimo būdą ir į Lietuvos banko ataskaitoje po atlikto tikslinio patikrinimo AB „Lietuvos pašte“ pateiktas išvadas dėl netinkamo pinigų plovimo prevencijos priemonių įgyvendinimo bei netinkamo informacinių technologijų rizikos valdymo bendrovėje, bendrovės valdyba padarė išvadą, kad AB „Lietuvos paštas“ generalinė direktorė netinkamai atliko savo pareigas bei prarado valdybos pasitikėjimą.

Komiteto nariai domėjosi, iš kokios Lietuvos pašto veiklos susidarė pagrindiniai nuostoliai, ar bus audituojami viešieji pirkimai, kaip vykdomi Lietuvos paštui priklausančio nekilnojamo turto pardavimai, kas laukia mobiliųjų paštininkų?

Susisiekimo ministras užtikrino, kad tam ir daromi pakeitimai valdyboje, ieškoma naujo AB „Lietuvos paštas“ vadovo, kad būtų išvengta nesusikalbėjimo, kad įmonės veikla taptų efektyvi ir pažangi, orientuota į puikius veiklos rezultatus ir kad būtų pateikiami aiškūs atsakymai į rūpimus klausimus.

Parašykite komentarą