Antikorupcijos detektorius nustatys, ar tikime kova su korupcija

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Antradienis, 2017 m. rugsėjo 26 d.
Renginio pradžia: 12:00
Renginio vieta: Vinco Kudirkos aikštė, Gedimino pr. 11A

Nors tik 35% lietuvių tiki, jog jie patys gali efektyviausiai kovoti su korupcija, Lietuvos jaunimo organizacijų atstovai nutarė keisti šį nusistovėjusį status quo. Antradienį Vilniuje vyks akcija #Tikiu skaidria Lietuva, kurios metu specialiu detektoriumi bus tikrinamas miestiečių ir politikų pasitikėjimo savo jėgomis lygis. Akcija siekiama parodyti, kad be pasitikėjimo nebus ir skaidrios Lietuvos.

Specialus tikėjimo detektorius, kuris akimirksniu pateikia atsakymą, ar žmogus tiki savo jėgomis kovoje su korupcija, keliaus per centrines Vilniaus vietas – akcija prasidės 12 val. Vinco Kudirkos aikštėje, kur pasitikėjimo lygį bus siūloma pasitikrinti Vyriausybės nariams ir centre įsikūrusių biurų darbuotojams.

Nuo 16 val. savo gebėjimais kovoti su korupcija įsitikinti galės visi miestiečiai Gedimino pr. šalia rekonstruojamos Lukiškių aikštės.

„Naudosime pažangiausias lietuvių mokslininkų ir verslo sukurtas technologijas, kurios padeda nustatyti žymiai subtilesnius dalykus, nei pavyzdžiui įprasti melo detektoriai.

Tikimės, kad šis pasitikėjimo savo jėgomis detektorius atvers naują puslapį Lietuviškoje kovos su korupcija istorijos knygoje“, – teigė vienas iš akcijos iniciatorių Mantas Zakarka, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas.

Tai, kad detektorius veikia nepriekaištingai, jau galėjo įsitikinti specialios bandomosios grupės nariai, atrinkti iš pačių įvairiausių Lietuvos visuomenės socialinių sluoksnių. Kaip veikia šis inovatyvus įrenginys galima pamatyti šiame trumpame klipe – https://youtu.be/m7_j1GxkPCU/.

Akcijos #Tikiu skaidria Lietuva laikas ir vietos (antradienis, rugsėjo 26 d.):

12 val. – Vinco Kudirkos aikštė.

16 val. – Gedimino pr. prie Lukiškių aikštės.

Parašykite komentarą