Lietuvos turizmo forume – dėmesys darniajam turizmui

Rugsėjo 27-ąją, Pasaulinę turizmo dieną, Ūkio ministerija organizuoja 5-ąjį Lietuvos turizmo forumą, skirtą Lietuvos valstybės šimtmečiui. Šiame forume, kurio tema „ „Konkurencingas ir darnusis turizmas“, turizmo profesionalai, verslo ir akademinės bendruomenės atstovai nagrinės aktualiausias turizmo sektoriaus temas. 

„Šiemetiniu forumu siekiame atkreipti dėmesį į atsakingą keliavimą, Lietuvos, kaip turizmo krypties, ir teikiamų turizmo paslaugų konkurencingumą bei skatinti visuomenės, viešojo sektoriaus ir verslo sąmoningumą darniojo turizmo klausimais. Darnusis turizmas atveria daugiau galimybių didinti turizmo verslo atstovų sąmoningumą ir kūrybišką požiūrį, sudaryti sąlygas kurti naujus turizmo produktus. Norime, kad turizmas ne tik kurtų darbo vietas, bet ir puoselėtų gamtą, kultūros paveldą ir tradicijas bei leistų visa tai išsaugoti ateities kartoms“, – sako ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius. 

Forumo metu bus aptariama, kas nuveikta baigiantis 2017-iems metams, kurie Jungtinių Tautų buvo paskelbti Tarptautiniais darniojo turizmo skatinimo metais. Turizmo įtaką šalies ekonomikai analizuos garsūs ekonomistai, bus diskutuojama, ar nauji verslo modeliai ir modernios technologijos nesugriaus tradicinio turizmo verslo, kokių priemonių imtis, kad Lietuvos turizmas būtų konkurencingesnis ir darnesnis. Lektorė iš Slovėnijos pristatys šios pavyzdinės darniojo turizmo sistemą sukūrusios šalies patirtį. 

Bendradarbiavimo ir su turizmu susijusių veiklų inicijavimo bei finansavimo galimybes aptars ir gerąja praktika dalysis Lietuvoje veikiančių organizacijų – Kūrybiškos Europos biuro, Šiaurės Ministrų Tarybos informacinio biuro – atstovai ir programų, pvz., ES programos „Europa piliečiams“, įgyvendintojai bei kt. 

Renginio metu bus apdovanoti pirmojo Lietuvos darniojo turizmo konkurso nugalėtojai, pagerbti Lietuvos turizmui nusipelnę asmenys. 

Lietuvos turizmo forumas – tradicinis renginys, kurį kas dvejus metus organizuoja Ūkio ministerija. Tokius nacionalinės reikšmės forumus rengia daugelis šalių. 

Lietuvos turizmo forumas vyks viešbutyje „Vilnius Grand Resort“ (Vilniaus r., Ežeraičių k.).

Parašykite komentarą