Ministras L. Kukuraitis: „Ateitis priklauso ne vien jaunimui. Ji priklauso mums visiems“

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pasveikino Lietuvos senjorus Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga. 

„Sakoma, kad ateitis priklauso jaunimui. Bet ar tikrai? Tikra yra tai, kad ateitis priklauso mums visiems. Mes kiekvienas ją turime ir kiekvienas ją kuriame. Sau ir kitiems. Ir tikrai niekada nereikia laukti, kada bus geriau – nes gerai gali būti ir šiandien. Diena gera yra ne ta, apie kurią svajoju arba kurios viliuosi lengvesnės ar turtingesnės, bet ta, kuri yra prasminga. 

Kviečiu Jus rasti prasmę susitelkiant, bendraujant, padedant vieni kitiems. Kviečiu kurti bendrystę, pakviečiant suaugusius savo ar kaimynų vaikus puodelio arbatos, o anūkus – valandėlei parke.

Kviečiu pavaišinti obuoliene kaimyną ir po šv. Mišių sekmadienį užkalbinti nepažįstamąjį.

Kviečiu susėdus su bendraminčiu pokalbiui užsiduoti sau klausimą – o ką mes dar galime padaryti, kad dabartis ir ateitis būtų geresnė mums ir kitiems? Taip ir skleisis prasmė ir pagarba tarp mūsų. 

Dėkoju Jums už išmintį ir ištvermę. Sveikinu Jus su Tarptautine pagyvenusių žmonių diena ir linkiu, kad Jūsų gyvenimas spindėtų prasme ir pagarba!“, – teigiama ministro sveikinime. 

Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena visame pasaulyje minima spalio 1 d. Minint šią dieną, skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms.

Parašykite komentarą