„Lords LB Asset Management“ fondas projektui Rygoje subūrė patyrusią stebėtojų tarybą

Liepą investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondas „Lords LB Special Fund V“ Rygoje įsigijo Spaudos rūmų pastatą su sklypu. Šiam projektui vystyti išrinkta šešių narių tarptautinė stebėtojų taryba, kuriai vadovaus investuotojas ir buvęs Ukrainos ūkio ministras Aivaras Abromavičius. 

Tarp stebėtojų tarybos narių – keturi nariai iš Lietuvos ir didelę patirtį turinti Latvijos verslo profesionalė. Tai – dešimt metų banko „Hansabanka“ vadovės pareigas ėjusi, šiuo metu nevyriausybinės organizacijos „Mission Possible“ valdybos pirmininkė Ingrida Bluma. 

Stebėtojų taryboje taip pat dalyvaus investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ direktorius Domas Kačinskas, verslininkas ir investuotojas Tomas Kučinskas, investuotojas bei bendrovių „Auga“, AB „Umega“ ir „Vilkyškių pieninė“ valdybų narys Linas Strėlis, „Girteka“ įmonių grupės kompanijos „ME Investicija“ investicijų valdymo direktorius Tomas Krakauskas. 

Stebėtojų tarybos pirmininkas Aivaras Abromavičius sako, kad sėkmingam projekto vystymui Rygoje reikalinga stipri Lietuvos ir vietinių profesionalų komanda. 

„Šios stebėtojų tarybos narių patirtis ir kompetencija leis sklandžiai ir efektyviai priimti strateginius sprendimus bei atstovauti projektą viešumoje. Šiandien neužtenka vien gerai išvystyti projektą – reikia, kad sprendimai ir įgyvendinimas būtų tvarūs. Neabejoju, kad su šia komanda pasieksime tokį tikslą“, – pabrėžia A. Abromavičius. 

Šalia Vanšu tilto esantį 5,8 ha ploto sklypą „Lords LB Asset Management“ fondas „Lords LB Special Fund V“ įsigijo su visais jame esančiais pastatais – buvusiais Spaudos rūmais ir spaustuve. Šiuo metu kuriamoje sklypo vystymo koncepcijoje numatyta, kad čia turėtų įsikurti Rygos centrinis verslo rajonas. Pagal galiojančius reglamentus, sklype galima statyti daugiau nei 100 tūkst. kv. m ploto komercinės paskirties nekilnojamojo turto objektus. 

Objektą įsigijo fondas „Lords LB Special Fund V“, kuris įkurtas investuoti į NT projektus Latvijoje. Siekiamas jo dydis yra 20 mln. eurų, o maksimalus – 40 mln. eurų. Fondas veiks mažiausiai 8 metus ir daugiau nei 200 mln. eurų į projekto vystymą investuos keliais etapais.

Į „Lords LB Special Fund V“ fondą yra investavę 24 investuotojai iš Lietuvos ir Skandinavijos šalių. Tarp jų – investicijų įmonės, šeimos verslai, sėkmingi verslininkai ir aukščiausias pajamas uždirbantys privatūs investuotojai. Planuojama, kad per pirmąjį lėšų pritraukimo etapą bus investuota 22 mln. eurų. 

„Lords LB Asset Management“ yra Lietuvos Banko licencijuota investicijų valdymo bendrovė, nuo 2008 m. teikianti paslaugas instituciniams ir privatiems investuotojams. Iš viso „Lords LB Asset Management“ valdo 14 fondų: 9 nekilnojamojo turto fondus, 3 privataus kapitalo fondus ir 2 energetikos ir infrastruktūros fondus. Bendra fondų valdomo turto vertė 2017 m. birželio pabaigoje siekė 330 mln. eurų.

Parašykite komentarą