Seime vyksiančioje konferencijoje bus aptartos Lietuvos regioninės plėtros kryptys

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2017 m. spalio 11 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Konferencijų salė, III rūmai, 2 aukštas

Spalio 11 d., trečiadienį, 10 val. Konferencijų salėje (Seimo III rūmai) Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (VVSK) kartu su Vidaus reikalų ministerija rengia konferenciją „Lietuvos regioninės plėtros kryptys. Baltosios knygos pristatymas“.

Konferencijos dalyviai bus supažindinti su vidaus reikalų ministro sudarytos tarpinstitucinės darbo grupės parengtos Regioninės politikos baltosios knygos „Lietuvos regionai – pokyčių link“ rengimo eiga, regioninės politikos reformos logine schema (iššūkiais, regioninės plėtros politikos tikslu ir uždaviniais, sąlygomis ir pasiekimų rodikliais), numatomais pokyčiais ir veiksmais pagal keturias regioninės plėtros strategijos kryptis (uždavinius): atsakingos ir kompetentingos savivaldos stiprinimas; Lietuvos regionų įgalinimas; vietos, regionų ir valstybės darni plėtra; regionų įvaizdžio gerinimas ir veiksminga komunikacija.

Kiti įgalioti darbo grupės nariai, atstovaujantys valstybės ir vietos valdžios institucijoms, verslui ir visuomenei, pateiks savo nuomonę ir komentarus dėl Regioninės politikos baltosios knygos nuostatų, aktualių jų atstovaujamoms institucijoms ir/ar socialinėms grupėms.

Diskusijų metu konferencijos dalyviai turės galimybę pasakyti savo nuomonę dėl parengto dokumento, pateikti pasiūlymų jį patobulinti.

Registracija į konferenciją vykdoma internetu iki spalio 10 d. 10 val. Atvykstant į Seimą, būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir Seimo „YouTube“ paskyroje.

Konferencijos programa:

 

10:00   Atidarymo žodis. VVSK pirmininkas, renginio moderatorius Povilas Urbšys.

10:05   Regioninės politikos baltosios knygos „Lietuvos regionai – pokyčių link“ rengimo eigos ir svarbiausių nuostatų pristatymas. Vidaus reikalų viceministras, darbo grupės pirmininkas Giedrius Surplys.

10:25   Valstybės ir vietos valdžios institucijų, verslo ir visuomenės atstovų, dalyvavusių rengiant ir svarstant Regioninės politikos baltąją knygą, pasisakymai.

Ministro Pirmininko patarėjas savivaldos, regioninės ir socialinės politikos ir sporto klausimais Elvinas Jankevičius.

Rietavo savivaldybės meras, Telšių apskrities regioninės plėtros tarybos pirmininkas Antanas Černeckis.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos viceprezidentas Vidmantas Japertas.

Lietuvos vietos bendruomenių sąjungos pirmininkė Reda Kneizevičienė.

11:15   Diskusija. Konferencijos dalyvių pasikeitimas nuomonėmis.

11:50   Diskusijos apibendrinimas.

12:00   Pabaiga.

Parašykite komentarą