Pakartotinai skelbiamas konkursas eiti Valstybinio turizmo departamento direktoriaus pareigas

Ūkio ministerija pakartotinai skelbia konkursą eiti Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos (VTD) direktoriaus pareigas. Ieškoma organizacijos vadovo, turinčio ambicijų stiprinti Lietuvos pozicijas pasaulio turizmo žemėlapyje ir idėjų, kaip didinti šalies žinomumą, skatinti turizmo paslaugų eksportą ir mažinti sezoniškumą. Ūkio ministerija kviečia šios srities profesionalus išbandyti jėgas konkurse ir teikti dokumentus iki š. m. spalio 24 d.

Naujasis vadovas turės galimybę įgyvendinti turizmo politiką, formuoti patrauklios šalies įvaizdį, ieškoti būdų, kaip pristatyti Lietuvos turizmo potencialą pasauliui, kurti saugią ir socialiai atsakingą turizmo rinką.

Konkurse VTD direktoriaus pareigoms dalyvaujantys kandidatai turi atitikti VTD direktoriaus pareigybės aprašyme nurodytus specialiuosius reikalavimus, Valstybės tarnybos departamente būti išlaikę bendrųjų gebėjimų ir vadovavimo testus.

Pretendentai, siekiantys eiti VTD direktoriaus pareigas, privalo turėti socialinių ar humanitarinių mokslų studijų srities magistro laipsnį, taip pat ne mažesnę kaip 1 metų vadovaujamo darbo patirtį ir turėti ne mažesnę kaip 2 metų darbo patirtį rinkodaros srityje, mokėti anglų kalbą C1 lygiu. Taip pat kandidatai turi išmanyti turizmo verslo organizavimo principus, būti susipažinę su Lietuvos turizmo rinkos galimybėmis ir kt.

Visi reikalavimai pretendentams ir konkurso sąlygos skelbiami adresu http://ukmin.lrv.lt/konkursai.

Šis konkursas skelbiamas po to, kai rugsėjo mėnesį vykusiame konkurse VTD vadovas nebuvo atrinktas nė vienam kandidatui nesurinkus pakankamai konkursinių balų.

VTD tikslas – dalyvauti formuojant ir įgyvendinant valstybės politiką ūkio ministrui pavestose turizmo, kurortų ir kurortinių teritorijų plėtros srityse. Lietuva šių metų I pusmetį sulaukė 692,6 tūkst. užsieniečių, t. y. 6 proc. daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu. Turizmo sektoriaus indėlis į Lietuvos BVP 2016 m. sudarė 5,3 proc., darbuotojų turizmo srityje skaičius siekė 46,3 tūkstančio.

Parašykite komentarą