Seimas svarstys siūlymą Augustiną Normantą vėl skirti Seimo kontrolierių įstaigos vadovu

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis pristatė nutarimo projektą Nr. XIIIP-1164, kuriuo pasiūlė Seimo kontrolierių Augustiną Normantą skirti Seimo kontrolierių įstaigos vadovu.

„A. Normantas trečią kadenciją eina Seimo kontrolieriaus pareigas. Jau yra buvęs šios įstaigos vadovu, taip pat yra dirbęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete, Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoju. Be to, daugiau nei 40 metų dirba Vilniaus universitete, Teisės fakultete. Šiuo metu yra profesorius“, – pristatydamas kandidatą sakė Seimo Pirmininkas.

„Jei Seimas išreikš pasitikėjimą manimi ir turėsiu galimybę dar vieną kadenciją tęsti darbą kaip vadovas, kartu su kitu Seimo kontrolieriumi ir įstaigos darbuotojais aktyviai sieksiu, kad Seimo kontrolierių įstaigos, kaip nacionalinės žmogaus teisių institucijos, funkcijos būtų įgyvendinamos visa apimtimi. Tikiu, kad tai prisidės prie įstaigos autoriteto ir pasitikėjimo valstybe didinimo“, – iš plenarinių posėdžių salės tribūnos kalbėjo A. Normantas.

Po pateikimo Seimo statute nustatyta tvarka įvyks kandidato susitikimai su Seimo frakcijomis.

Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Žmogaus teisių komitetas, projektą plenariniame posėdyje siūloma svarstyti spalio 19 dieną.

Augustino Normanto gyvenimo aprašymas.

Parašykite komentarą