Prezidentė priėmė apylinkių teismų teisėjų priesaikas

Penktadienis, spalio 13 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus dėl penkių apylinkių teismų teisėjų skyrimo ir priėmė jų priesaikas.

Prezidentė pabrėžė, kad išsakyti priesaikos žodžiai garbingai ir sąžiningai vykdyti teisingumą – tai kiekvieno teisėjo atsakomybė, pažadas ir įsipareigojimas Lietuvai ir jos žmonėms. Šalies vadovės teigimu, suteikiama teisė spręsti valstybės vardu yra itin didelio pasitikėjimo ženklas.

„Kiekvienoje Jūsų nagrinėjamoje byloje – žmonių gyvenimai ir likimai. Teisėjo pareiga – padėti kiekvienam. Įstatymai kuriami žmogui, todėl priimdami sprendimus visų pirma matykite jį“, – sakė šalies vadovė.

Ceremonijos metu Kretingos rajono apylinkės teismo teisėja paskirta Jurgita Ališauskaitė; Šilutės rajono apylinkės teismo teisėja – Lina Nainienė; Kauno apylinkės teismo teisėja paskirta Svetlana Panina; Klaipėdos rajono apylinkės teismo teisėju paskirtas Vytautas Pliuskevičius; Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėja – Eglė Venckienė.

Prisiekusiems teisėjams Prezidentė palinkėjo sėkmės ir išminties sąžiningai atliekant savo darbą, tarnaujant tautai ir valstybei, o priimant sprendimus nepasiduoti jokioms įtakoms.

Parašykite komentarą