Seime vyks diskusija „Kokią norime matyti priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą Lietuvoje“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2017 m. spalio 20 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

Spalio 20 d., penktadienį, 10 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas kartu su Ugniagesių gelbėtojų profesine sąjunga organizuoja diskusiją „Kokią norime matyti priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą Lietuvoje“.

Renginio tikslas – aptarti Valstybinės priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos (VPGT) tobulinimo priemonių planą ir viziją, siekiant sukurti patrauklią darbuotojų, pareigūnų ir piliečių lūkesčius tenkinančią instituciją. Šiuo metu valstybėje priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybų pajėgos yra išbarstytos: valstybinė PGT, savivaldybių PGT, urėdijų, žinybinės, savanorių priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Ar tai tenkina visuomenės ir dirbančių asmenų poreikius? Kokie pokyčiai yra reikalingi? Į šiuos klausimus bus bandoma atsakyti diskusijoje.

Diskusiją moderuos žurnalistas Aurimas Perednis.

Diskusija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir Seimo „YouTube“ paskyroje.

Programa:

10.00   Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus Kęstučio Lukošiaus pranešimas „Pokyčiai VPGT, perspektyvos ir planai“.

10.15   Lietuvos gaisrinės saugos asociacijos atstovo pranešimas „Savivaldybių priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų problematika“.

10.30   Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininko Sauliaus Džiauto pranešimas „Spręstinos problemos VPGT. Profesinės sąjungos siūlymai“.

10.45   Seimo Pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Vytauto Bako, Vyriausybės ir Vidaus reikalų ministerijos atstovų pasisakymai.

11.05   Seimo komitetų, frakcijų atstovų pasisakymai.

11.25   Diskusija.

11.55   Apibendrinimas. Idėjų realizavimo galimybės. Darbų pasiskirstymas.

12.10   Renginio organizatorių pasisakymas.

Parašykite komentarą