VKEKK pateikia spalio mėnesio šilumos kainų statistiką Lietuvoje

Vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina spalio mėn. yra 4,70 ct/kWh (be PVM) ir, palyginus su rugsėjo mėn., didėja 2,84 proc. Per metus vidutinė šilumos kaina sumažėjo 2,89 proc. – skelbia Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

Spalį, palyginus su rugsėjo mėn., dėl pigiau įsigyto biokuro šiluma atpigo UAB „Širvintų šiluma“ aptarnaujamiems vartotojams – 6,85 proc. (0,32 ct/kWh be PVM). UAB „Birštono šiluma“ pradėjus taikyti VKEKK nustatytas naujas bazines šilumos kainas, vartotojams taikoma 4,12 proc. (0,20 ct/kWh be PVM) mažesnė šilumos kaina.

Grąžinus permoką už kurą, UAB „Šalčininkų šilumos tinklai“ aptarnaujantiems vartotojams spalio mėn., palyginus su rugsėju, šilumos kaina didėja 11,60 proc. (0,69 ct/kWh be PVM ). UAB „Fortum Joniškio energija“ aptarnaujami vartotojai už šilumą moka 8,73 proc. (0,50 ct/kWh be PVM) brangiau, tai lėmė iš nepriklausomų šilumos gamintojų už didesnę kainą įsigyta šiluma, taip pat vartotojams jau sugrąžinta permoka už kurą, mažinusi šilumos kainą.  

Spalio mėn. mažiausia šilumos kaina yra Šiauliuose (3,96 ct/kWh su PVM), didžiausia – Biržų rajone (9,11 ct/kWh su PVM). Tarp penkių didžiųjų miestų spalio mėn. už šilumą mažiausiai moka Šiaulių, daugiausiai – Panevėžio gyventojai.

Išsamią spalio mėn. šilumos kainų statistiką rasite čia.

Parašykite komentarą