E. Meškauskienė pradėjo vadovauti Mineralinės vatos gamintojų asociacijai

Ilgametė Aplinkos ministerijos tarnautoja, architekto išsilavinimą turinti Edita Meškauskienė nuo spalio 16 dienos pradėjo vadovauti Mineralinės vatos gamintojų asociacijai (MVGA). Pagrindinis naujosios asociacijos vadovės tikslas – esminių reikalavimų, statiniuose naudojamiems statybos produktams peržiūra, siekiant darnios plėtros.

Šiose pareigose E. Meškauskienė pakeitė daugiau nei dvejus metus asociacijai vadovavusį Gintautą Babravičių.

„Nekilnojamojo turto ir statybų sektoriui itin sparčiai žengians inovacijų keliu, dabar esant pakilime, būtina gerai įvertinti situaciją ir iš esmės peržiūrėti statiniuose naudojamų statybinių produktų priežiūrą, siekiant darnios plėtros, pastatant galutinio vartotojo interesus aukščiau visų kitų. Šis klausimas, liečiantis ir naują statybą, ir pastatų atnaujinimą, man yra prioritetinis. Savo jėgas ir profesinę patirtį skirsiu tam, kad statybos medžiagų vertinimo, žymėjimo bei panaudojimo sritis būtų maksimaliai skaidri“, sako E. Meškauskienė.

Pasak jos, statybos produktai ir techniniai projektų sprendiniai statiniuose privalo užtikrinti jų naudotojams saugumą ir komfortą.

Naujoji MVGA vadovė savo karjerą 1980 metais pradėjo Lietuvos statybos ir architektūros mokslinio tyrimo institute, vėliau dirbo architekte privačiame sektoriuje, o 2002–2017 metais užėmė vadovaujančias pareigas Statybos ir būsto departamente.

2003–2015 metais E. Meškauskienė buvo Nuolatinio statybos komiteto prie Europos Komisijos narė, Lietuvos delegacijos šiame komitete vadovė.

MVGA siekia skatinti teisingą šilumą izoliuojančių medžiagų naudojimą, palaiko Europos Sąjungos iniciatyvas dėl efektyvaus energijos išteklių vartojimo.

Asociacijos nariai yra „Paroc“, „Rockwool“, „Saint-Gobain statybos gaminiai“, „Technonicol“.

Parašykite komentarą