VKEKK įvertino UAB „Giraitės vandenys“ investicijų įtaką paslaugų kainoms

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), atsižvelgusi į pasikeitusias UAB „Giraitės vandenys“ 2016–2018 m. planuotas įgyvendinti investicijas, konstatavo, kad dėl to būtinosios veiklos sąnaudos didėja 14 tūkst. Eur, o paslaugų kaina, palyginus su dabar galiojančia, vidutiniškai padidėtų 0,03 Eur/m3 – VKEKK sprendimą dėl šių papildomų sąnaudų įskaičiavimo į kainą priims perskaičiuodama šiuo metu taikomas geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas.

UAB „Giraitės vandenys“, pasikeitus teisės aktų reikalavimams – mažiau kaip 200 gyventojų turinčių gyvenviečių vandens gerinimo įrenginių statybos išlaidos nėra finansuojamos ES lėšomis, sustabdė vandens gerinimo įrenginių statybas Ginėnų kaime. Vietoj to vandens gerinimo įrenginiai bus statomi Lapių miestelyje, tai leis užtikrinti nepertraukiamą ir kokybės reikalavimus atitinkančio geriamojo vandens tiekimą Lapių miestelio, Ginėnų  ir Šakių kaimų vartotojams. Taip pat numatyta, kad klojant nuotekų tinklus Netonių, Raudondvario ir  miesteliuose, papildomai bus įrengti skirstomieji nuotekų surinkimo tinklai, jungiantys su centrinėmis magistralėmis.

VKEKK bazines geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas nustato 3 metų laikotarpiui ir kasmet perskaičiuoja, įvertinusi faktines veiklos sąnaudas, taip pat ir investicijų įtaką. Šiuo metu Kauno rajono vartotojams taikomos kainos galioja nuo 2017 m. sausio 1 d.

Parašykite komentarą