Seimas po svarstymo pritarė siūlymui neišrenkat Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininko sudaryti naują Tarybą

Seimas po svarstymo pritarė Sveikatos sistemos įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIIIP-1111(2) dėl Nacionalinės sveikatos tarybos (toliau – Taryba) veiklos.

Įstatyme siūloma įtvirtinti, kad Tarybai nustatyta tvarka per 5 mėnesius nuo jos patvirtinimo neišrinkus kandidato į Tarybos pirmininko pareigas, taip pat Seimui du kartus iš eilės nepaskyrus Tarybos išrinkto kandidato į Tarybos pirmininko pareigas, būtų sudaroma naujos sudėties Taryba.

Projekto pristatymo metu Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė pažymėjo, kad pataisomis bandoma spręsti Nacionalinėje sveikatos taryboje susiklosčiusią situaciją.

„Birželio pradžioje mes suformavome Nacionalinę sveikatos tarybą, tačiau situacija yra tokia, kad Taryba kol kas yra nepajėgi išsirinkti savo pirmininko, nesurinkdama kvorumo, dėl procedūrinių pažeidimų. Mes jau ir Sveikatos reikalų komitete svarstėme procedūrinius pažeidimus, dėl ko prašėme, kad pirmininkas būtų perrenkamas nepažeidžiant teisės aktais nustatytos tvarkos“, – sakė A. Širinskienė.

Po svarstymo projektui pritarė 67, prieš balsavo 2, susilaikė 7 Seimo nariai.

Parašykite komentarą