Kaimo reikalų komitetas priėmė sprendimą dėl žemės ūkio specialistų rengimo

Seimo Kaimo reikalų komitetas, susipažinęs su specialistų rengimo žemės ūkiui, kaimo plėtrai ir miškų sektoriui padėtimi ir grėsmėmis, pažymėjo būtinybę sudaryti sąlygas kaimiškųjų vietovių moksleiviams įgyti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir baigus studijas grįžti dirbti į savo regioną.

Komitetas šiandien priėmė sprendimą, kuriuo pasiūlė Vyriausybei užtikrinti ne mažesnius kaip 2017 m. skirtus valstybės asignavimus žemės ūkio mokslų studijų krypčių grupei, sudaryti tikslinį profesijų sąrašą, pagal kurį būtų įtvirtinta galimybė kompetentingoms ministerijoms apmokėti asmenų, studijuojančių valstybės nefinansuojamų studijų vietose, studijų kainą ar jos dalį iš joms patvirtintų valstybės biudžeto asignavimų.

Taip pat pasiūlyta nedidinti 2017 m. patvirtinto 3 balų mažiausio stojamojo balo į universitetus, motyvacinį pokalbį įtraukti į minimalių reikalavimų sudėtį, o studijų programų rentabilumo kriterijaus taikymą grįsti specialistų poreikio analize ir atsakomybe dėl „uždarytų“ žemės ūkiui svarbių specialybių rengimo.

Apie šio sprendimo įgyvendinimo eigą Vyriausybė turėtų informuoti Kaimo reikalų komitetą iki 2017 m. lapkričio 15 dienos.

Parašykite komentarą