„Kalėdų oratorija“ suburs Klaipėdos kamerinio orkestro ir kamerinio choro „Brevis“ menines pajėgas.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Penktadienis, 2017 m. gruodžio 8 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2017 m. gruodžio 8 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

„Kalėdų oratorija“

Reformacijos 500-osioms metinėms

Klaipėdos kamerinis orkestras

Meno vadovas Mindaugas Bačkus

Kamerinis choras  „Brevis“

Meno vadovas Gintautas Venislovas

Solistai: Aija Veismane (sopranas, Latvija), Nora Petročenko (mecosopranas), Mikus Abaroniņš (tenoras, Latvija), Uku Joller (bosas, Estija)

Projekto meno vadovai: Alina Rotaru (VokietijaLietuva), Darius Stabinskas

Programa: Johann Sebastian Bach „Kalėdų oratorija“

 

Baroko genijaus Johanno Sebastiano Bacho šešių kantatų ciklas, visuotinai vadinamas „Kalėdų oratorija“, ryškiai muzikos istorijoje iškyla, lyginant su kitomis genijaus kantatomis, skirtomis advento ar Kalėdų laikotarpiui. Kas nulėmė jų pasaulinį išskirtinumą? Pirmiausiai oratorijos tekstas yra fokusuotas į vientisą Kalėdų istoriją, kurio pagrindas – Biblijos pasakojimas apie angelų apreiškimą, piemenų adoraciją, Jėzaus gimimą ir trijų išminčių iš rytų atėjimą į Betliejų.

XX a. 78  dešimtmečiuose, prasidėjus istoriškai informuoto atlikimo praktikos erai, šis Bacho opusas tapo vienu populiariausių kūrinių koncertų salių ar bažnyčių erdvėse visame pasaulyje, be jo nebuvo įsivaizduojamas advento laikotarpis. „Kalėdų oratorijos“ atlikimas tapo garbės reikalu visose Vakarų Europos šalyse. 2017-asiais, paskelbtais Reformacijos metais, kurie minimi ir Lietuvoje, oratorija yra atliekama visose Europos Sąjungos šalyse.

„Kalėdų oratorija“ suburs Klaipėdos kamerinio orkestro ir kamerinio choro „Brevis“ menines pajėgas, prie kurių prisijungs puikūs solistai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Projekto meno vadovai   Alina Rotaru ir Darius Stabinskas.

 

 

Parašykite komentarą